Ziare.com

Geoana- si pentru, si impotriva impozitului forfetar

Luni, 06 Iulie 2009, ora 21:25

   

Geoana- si pentru, si impotriva impozitului forfetar
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, dupa sedinta BPN a partidului, ca social-democratii propun eliminarea impozitului forfetar incepand cu 1 septembrie, recunoscand, insa, ca masura nu poate fi abrogata pana nu se gasesc alte surse de finantare, dar si ca PDL sustine, in continuare, taxa.

"Credem ca acest impozit sufoca prea mult IMM-urile si efectul de desertificare (a clasei mijlocii, n.r.) este amplificat. Cred ca aceasta masura poate fi abrogata numai prin identificarea unor venituri la buget, asta inseamna o abordare coerenta care sa ne tina in grafic cu acordarea transelor de la FMI", a subliniat liderul PSD, dupa ce a prezentat un plan de actiune cu 24 de masuri anticriza propuse de PSD.

Geoana a recunoscut ca, din discutiile cu partenerii de coalitie, ultimele chiar in sedinta de luni, a reiesit ca PDL sustine in continuare impozitul forfetar. "Este clar ca opiniile sunt diferite cu privire la acest subiect, dar pe mine ma intereseaza mai mult opinia mediului economic, care, in acest moment, considera acest impozit ca un obstacol in calea bunei functionari a unui important segment de IMM-uri", a spus Geoana.

"Avem o obligatie de a compensa o eventuala pierdere la buget cu alte venituri bugetare. Deci, daca gasim alte surse putem renunta la acest impozit, masura ar fi bine primita de mediul economic romanesc", a mai declarat liderul social-democrat.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

La randul sau, ministrul pentru IMM-uri si mediul de afaceri, Constantin Nita, a sustinut ca nu PSD a initiat introducerea acestei masuri. "Se face o grava confuzie intre impozitul forfetar si impozitul minim. In programul de guvernare al PSD scrie impozit forfetar pe activitate, ori ceea ce a propus ministerul de Finante a fost impozit minim pe cifra de afaceri, cu totul si cu totul altceva", a spus Nita.

"Va spun inca o data ca noi am propus cand s-a introdus impozitul minim un anumit prag daca nu s-a putut alta solutie gasi, si atunci nu s-a putut. Acum venim si spunem: daca se poate gasi o solutie atunci renuntam la acest impozit", a adaugat el.

Potrivit planului de actiune cu 24 de masuri anticriza propuse de PSD, lansat dezbaterii publice luni, social-democratii sustin ca, desi impozitul minim isi propunea cresterea veniturilor bugetare cu 0,25 la suta, efectul nu a fost cel scontat, incasarile prognozate - de 35,5 milioane de euro - fiind dublate de disparitia a zeci de mii de firme, respectiv disparitia din economie a multor locuri de munca, in paralel cu cresterea cheltuielilor de la bugetul asigurarilor sociale.

Sursa: rNews

Articol citit de 964 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"aceasta masura poate fi abrogata numai prin identificarea unor venituri la buget"

E contra impozitului forfetar, in campanie electorala, cand se adreseaza poporului si pro, cand e luat de guler de clientela politica, care-i flamanda nevoie mare si vrea bani.

De ce-ar trebui "identificate venituri le buget" adica stors cineva de bani, in loc sa se faca economii. Se poate incepe cu lefurile si cheltuielile parlamentarilor, ministerelor, institutiilor publice etc.

 

 

Asa sunt bolsevicii

Si pro si contra, tipic comunist. Nu se pot decide FSNistii. Ar vrea , dar se mai gandesc... mai arunca o minciuna pe piata sa vada cati aproba, apoi se retrag precum melcul la cutie speriati ca tot ei au venit cu ideea iar piticul a muscat nada.
daca iese bine ei sunt cei care au vrut dar daca iese rau parca ar fi vrut invers.
RUSINOS

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor