Contestatia lui Geoana privind revocarea sa de la Senat, dezbatuta de CCR

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 08:29
939 citiri
Contestatia lui Geoana privind revocarea sa de la Senat, dezbatuta de CCR

Curtea Constitutionala a Romaniei dezbate, miercuri, contestatia senatorului Mircea Geoana impotriva hotararii plenului Senatului, din 23 noiembrie, prin care a fost inlaturat de la conducerea acestei camere, ca urmare a excluderii din PSD.

Mircea Geoana anunta, pe 23 noiembrie, ca a depus la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) contestatia impotriva hotararii plenului Senatului prin care a fost inlaturat din functia de presedinte al acestei camere, mentionand ca a facut-o in calitate de presedinte al Senatului, avand in vedere ca, la momentul respectiv, hotararea nu era publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit articolului 27, alineatul 1 al Legii de functionare a Curtii Constitutionale, CCR se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului, a hotararilor plenului Camerei Deputatilor, a hotararilor plenului Senatului si a hotararilor plenului celor doua Camere reunite ale Parlamentului, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau cel putin 25 de senatori.

Mircea Geoana: Nu-i datorez cariera politica lui Iliescu

Plenul Senatului a decis prin vot, in aceeasi zi, cu 112 voturi pentru, 5 abtineri si 2 voturi impotriva, ca Mircea Geoana si-a pierdut, de drept, statutul de membru al Biroului Permanent si presedinte al Senatului, ca urmare a excluderii sale din PSD.

"In temeiul dispozitiilor art. 4, al 2 si 5 din Constitutia Romaniei, ale art. 33 al 2 din Legea 96 privind statutul deputatilor si senatorilor, precum si ale art. 23 al 3 din Regulamentul Senatului, tinand seama de solicitarea grupului parlamentar al PSD, Senatul constata incetarea de drept a statutului de membru al Biroului Permanent si presedinte al Senatului a lui Mircea Geoana", a fost textul adoptat de senatori, cu 112 voturi pentru, 5 abtineri si 2 voturi impotriva.

Cu gandul la prezidentiale, Geoana lanseaza noul partid. Nu il vrea si pe Vanghelie

Comitetul Executiv National al PSD a decis, pe 22 noiembrie, cu 50 de voturi pentru, 5 impotriva si 3 abtineri, ca Mircea Geoana sa fie exclus din partid, masura de sanctiune propusa de Comisia de Arbitraj, condusa de senatorul PSD Dan Sova.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Mircea Geoana, #Geoana CCR, #Geoana sef Senat , #PSD