Contre intre Mircea Geoana si Ioan Rus, la Cluj (Video)

Vineri, 14 August 2009, ora 20:18
2720 citiri
Contre intre Mircea Geoana si Ioan Rus, la Cluj (Video)

Fostul vicepresedinte al PSD, Ioan Rus, a criticat public, vineri, dezbaterea "Plan de actiune pentru iesirea din criza" organizata de PSD si prezidata de liderul social-democrat, Mircea Geoana, acuzand ca nu prezinta solutii pentru mediul de afaceri.

"Eu nu vad modalitatea de a iesi din criza cu ceea ce facem aici, acum. Eu pierd 70.000 de euro pe zi, pana la ora 10 dimineata, ca pana la patru pierd mult mai mult. Ce relevanta are pentru oamenii de afaceri din sala aceasta acest tip de dezbatere?

Niciuna, dar niciuna si nici nu poate sa apare vreo masura care sa ne sprijine. Dumneavoastra, ca presedinte al Senatului si candidat la presedintie puteti impune un alt tip de dezbatere, din care, eventual sa apara si solutii anticriza, altfel stam in continuare ca la un tip de sezatoare", a afirmat Ioan Rus, care este administratorul firmei RMB Inter Auto SRL.

Fostul ministru al Administratiei si Internelor a afirmat ca majoritatea dezbaterilor publice de azi din Romania nu se preocupa de cei care produc bugetul, ci de consumatori, lucru de neinteles din moment ce fara venituri la buget guvernantii nu au ce imparti.

"Dezbaterea publica din Romania este exclusiv, aproape, despre consumatorii de buget. In loc sa facem comisii parlamentare sa gasim solutii despre producatorii de buget, stam in dezbateri despre consumatorii de buget.

Despre ce consum, despre care salarii sa vorbim, cata vreme cei din sala nu produc acesti bani? Intai sa discutam despre cum ii producem, dupa ce ii aveti, ii puteti imparti cum mai multa sau mai putina corectitudine, egal, nu mai e problema noastra, dar deja ati avea ce imparti", a spus Rus, acum simplu membru PSD.

In opinia lui Ioan Rus, sarcina lui Mircea Geoana ar fi sa schimbe sensul dezbaterii "contraproductive" din Romania, pentru ca in acest moment el "nu ofera niciun fel de solutie".

Mircea Geoana a incercat sa ii raspunda lui Ioan Rus. "Cred ca suntem intr-un mediu de specialisti, astfel ca daca sunt comentarii si sugestii concrete pe lucrurile care, eventual le-am sugerat noi... Deci, ceea ce am propus noi in aceasta brosurica este o invitatie la dialog, nu reprezinta solutia absoluta.

Ea este rezultatul unor discutii tot cu oamenii de afaceri, e adevarat mai mult la Bucuresti", a incercat Geoana sa ii raspunda lui Rus, continuand cu enumerarea unor propuneri ale PSD privind ajutorarea mediului de afaceri, printre care infiintarea registrul unic de control - adica un singur control, pe an, pentru firme.

La scurt timp dupa incheierea discursului, Ioan Rus a parasit sala, preferand sa discute cu colegi de partid pe hol.

PSD a organizat la Cluj-Napoca dezbaterea "Plan de actiune pentru iesirea din criza", la care au fost invitati membri ai mediului de afaceri local.

La intalnire au fost impartite brosuri cu titlul "Plan de actiune - 24 de masuri pentru iesirea din criza. Propunerile Aliantei PSD+PC".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
A nins în România! După temperaturi de 30 de grade Celsius, vremea s-a răcit drastic în majoritatea zonelor țării. Ce anunță meteorologii
Vremea a schimbat drastic foaia. De la temperaturi care au urcat în ultimele zile în majoritatea zonelor țării până la 30 de grade Celsius, depășind chiar această valoare în sudul...
Rusul din Top 10 ATP ajuns la 4 înfrângeri la rând a avut o criză de nervi nemaivăzută. Cum și-a distrus racheta VIDEO
Rusul din Top 10 ATP ajuns la 4 înfrângeri la rând a avut o criză de nervi nemaivăzută. Cum și-a distrus racheta VIDEO
Tenismenul rus Andrei Rublev (8 ATP) a făcut o criză de nervi după ce a suferit a patra înfrângere consecutivă în circuitul mondial. Andrei Rublev a fost eliminat în primul tur la...
#Ioan Rus, #Cluj, #Mircea Geoana, #dezbatere, #criza , #PSD