Corlatean, despre excluderea lui Geoana: Dupa, PSD va avea liniste

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 15:29
1997 citiri
Corlatean, despre excluderea lui Geoana: Dupa, PSD va avea liniste

Vicepresedintele PSD, Titus Corlatean, a declarat, intrebat despre excluderea lui Mircea Geoana din partid, ca lucrurile in interiorul partidului pot deveni clare doar dupa ce se inlatura sursa de tensiune.

"Problema este daca, si domnul Geoana a mai fost sanctionat la nivelul partidului, daca domnia sa doreste sa faca parte din aceasta echipa si sa accepte regulile, respectand conducerea partidului. Cata vreme ai o sursa de tensiune in interiorul partidului constanta, odata ce ai inlaturat aceasta sursa de tensiune, lucrurile devin clare si limpezi. O armata aflata in razboi, si PSD e in razboi politic impotriva Puterii, nu are voie sa aiba tensiuni in interior. Trebuie rezolvat si clarificat acest aspect. Dupa acest moment, care e neplacut, PSD va avea liniste in interior", a spus Corlatean, pentru Ziare.com.

Desi a refuzat sa spuna daca va vota pentru excluderea lui Mircea Geoana, la sedinta Comitetului Executiv de marti, senatorul PSD a dat de inteles ca va opta pentru aceasta masura.

"Lucrurile astea se discuta in Comitetul Executiv, nu se anunta, dar ce pot sa spun e ca voi fi consecvent cu pozitia pe care am avut-o in Comitetele Executive anterioare", ne-a mai declarat Corlatean.

Intrebat daca Mircea Geoana se afla in aceeasi situatie in care s-a aflat Adrian Nastase in 2006, cand a fost fortat chiar de colegii sai sa demisioneze din toate functiile detinute in partid si din pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor, Corlatean a considerat cazurile total diferite.

"E o diferenta fundamentala, pentru ca in speta noastra e vorba de atitudinea domnului Geoana care, constant in ultima perioada de timp, a simtit nevoia sa se situeze in afara partidului.

Nu doar pentru ca vorbim de o contestare directa sau mai discreta a actualei conduceri a PSD care a fost votata la Congres, dar vorbim si de un proiect paralel care risca sa ne aduca prejudicii si sa aduca lipsa de incredere reciproca la nivelul partenerilor din USL, ceea ce era foarte grav", s-a aratat de parere vicepresedintele PSD.

Titus Corlatean a considerat ca cea mai mare greseala a lui Mircea Geoana a fost anuntarea permanenta a candidaturii sale la presedintia Romaniei, desi intelegerea in USL era ca pentru aceasta va fi nominalizat reprezentantul PNL.

"In clipa in care avem niste angajamente reciproce in interiorul USL si avem stabilite niste lucruri foarte clare, partenerii trebuie sa le respecte, inclusiv PSD. Atat timp cat am stabilit o anumita diviziune a muncii, cat timp am stabilit, daca USL va castiga alegerile cine va prelua formarea Guvernului si cine, pe de alta parte, va fi candidatul la presedintie, nu poti sa vii constant cu astfel de declaratii legate de candidatura la presedintie care iti incalca pozitia partidului si risca sa-mi creeze probleme cu partenerii din USL. Lucrurile astea nu se fac in politica mare si succesul nostru in 2012 nu poate fi dat decat de soliditatea USL. Daca il subminam si il aruncam in aer, nu avem nicio sansa", a conchis senatorul.

Comisia de Integritate Morala si Arbitraj a PSD a decis excluderea din partid a lui Mircea Geoana, pe motiv ca acesta nu ar fi respectat o decizie a BPN de inlocuire din functia de presedinte al Senatului, chiar cu Titus Corlatean. Geoana si-a motivat refuzul de a accepta aceasta decizie, spunand ca astfel s-ar pierde functia, care n-ar putea reveni tot social-democratilor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Corlatean excludere Geoana, #Geoana excludere PSD, #Corlatean Geoana liniste , #PSD
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Altă caricatură ipocrită și rămasă crudă ca bostanul prins de îngheț