Cum s-a aparat Geoana: Umilinta si atac

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 22:47
1687 citiri
Cum s-a aparat Geoana: Umilinta si atac
Foto: Arhiva

Sedinta in care s-a decis suspendarea lui Mircea Geoana a fost una extrem de tensionata: s-au spus vorbe grele, s-au amenintat unii pe altii, s-a dat cu pumnul in masa si, in cele din urma, 50 de pesedisti au votat pentru ca fostul conducator al Senatului sa fie dat afara din partid.

Pledoaria lui Geoana in fata Comitetului Executiv a fost, de asemenea, foarte dura. Potrivit B1 TV, in loc sa se apere, Mircea Geoana si-a bazat discursul pe acuzatii virulente indreptate spre conducerea social-democrata.

"Au fost presedinti care au pierdut si ei alegerile prezidentiale si au fost utilizati in continuare de catre partid. Si domnul Iliescu si domnul Nastase, sunt si eu. Vreti sa scapati de mine? Scapati mai fratilor! Dar asta trebuie deliberata din partea mea", a sustinut ex-presedintele Senatului in pledoaria sa.

La un moment dat, Geoana a schimbat registrul, a folosit un ton umil si a invocat o serie de scuze.

"Dar cred ca din acest punct de vedere, efectiv, de la inceput, s-au acumulat atat de multe minciuni si jigniri la adresa mea, imi cer scuze daca am avut un ton prea ridicat fata de colegi, imi cer scuze, stiti ca nu este felul meu, dar din punctul de vedere al deciziei de astazi nu sugerati ca eu ma opun acestei chestiuni, ca eu nu agreez, nu am provocat acest lucru, nu l-am cautat, de unde a plecat, nici acum nu stiu si brusc am devenit principalul vinovat.

Nu aveti nevoie de contributia mea? Spune-ti-o daca aveti curajul sa spuneti! Va jenez in vreun fel? Spune-ti-o. Puteti fara mine? Credeti ca (sic!) castigati fara mine? Castigati si fara mine", a mai spus fostul prezidentiabil in fata Comitetului Executiv.

Fostul sef al Senatului a acuzat "ponegrirea la care am fost supus in mod sistematic de catre colegii de partid pe toate posturile de televiziune", facand aluzii si la faptul ca Victor Ponta a amenintat ca isi da da demisia in cazul in care Geoana nu va fi exclus din partid.

"Am viata in continuare de om public si om politic, inclusiv sa ma duc in pozitii foarte mari in strainatate, le-am obtinut, ca nu asta e problema sa-mi gasesc ceva de facut, dar e pacat de munca pe care am facut-o cu totii impreuna si regret ca am ajuns intr-o situatie in care pur si simplu sunteti pusi intre orgoliul unui lider care spune: 'ori faceti ca mine, ori imi pun demisia'. Si orgoliul e adevarat, poate prea mare, al unui fost lider care spune ca este o limita de acceptibilitate la insultele, minciunile si ponegrirea la care am fost supus in mod sistematic de catre colegii de partid pe toate posturile de televiziune. Nu este in regula!", a mai spus fostul conducator al social-democratilor in discursul sau.

Acesta le-a mai transmis pesedistilor ca "am vrut doar sa va spun care este punctul meu de vedere, cand am spus, nu am amenintat. Am spus doar ca este viata in politica si poate o sa ne mai intalnim. Poate in echipe comune, cu altii sigur ca nu. Nu a fost o amenintare. A fost doar o chestiune legata de separarea apelor intre oamenii care cred ca sunt oameni decenti, cum e domnul Rizoiu, cum sunt multi colegi de-ai nostri chiar daca si-au mai schimbat opiniile de-a lungul timpului".

Mircea Geoana a mai spus ca nu va purta ranchiuna la adresa colegilor cre vor vota impotriva sa, precizand ca intelege presiunea la care au fost supusi.

Totusi, liderul de ieri al Senatului a atras atentia ca "este o limita a acceptibilitatii si a decentei, nu este in regula ce se intampla in acest moment in partid. Iar ce se intampla afara, nu mai dati vina pe mine ca eu am pornit chestia asta. Nu am pornit nimic! Nu se vorbea nimic despre criza la PSD. Nu se vorbea nimic despre problema Senatului. Nu se vorbea nimic despre nimic. Decat ca a mers Geoana in America, ce naiba, Doamne Dumnezeule, am facut eu acolo de i-am suparat pe oamenii astia?", a conchis Geoana.

Geoana, exclus din PSD: Adio, tovarasi, pe curand, prieteni!

Membrii CEx nu s-au lasat impresionati de discursul lui Geoana. Masura excluderii a primit 50 de voturi "pentru", 5 voturi "impotriva" si a inregistrat 3 abtineri. In replica, dupa ce a iesit din sala, Geoana a acuzat "aceasta executie planificata si aceasta forma de-a dreptul stalinista de a elimina un fost presedinte".

Fostul conducator al PSD le-a transmis celor din sala de executie "Adio, tovarasi, pe curand, prieteni!", precizand, cu lacrimi in ochi, ca se va mai intalni, "intr-o forma sau alta", cu fostii sai colegi.

Mircea Geoana a lansat acuzatii dure, numindu-l pe Victor Ponta "o marioneta", iar pe Ion Iliescu l-a catalogat drept "o piaza rea pentru partid".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Geoana sedinta Cex, #Geoana exclus PSD , #PSD