D.I.Popescu s-ar intoarce in partid daca "Mircea Geoana ramane o amintire"

Duminica, 24 Ianuarie 2010, ora 19:42
891 citiri
D.I.Popescu s-ar intoarce in partid daca "Mircea Geoana ramane o amintire"
Foto: Cotidianul

Fostul lider PSD, Dan Ioan Popescu, da de inteles ca s-ar putea intoarce in partid, dupa patru ani de absenta, cu conditia ca PSD sa se reformeze iar "episodul Mircea Geoana sa ramina doar o amintire in istoria formatiunii".

In opinia sa, in PSD trebuie reintrodus imediat conceptul de echipa in locul celei "de gasca, practicate in ultimii ani". "Am observat, spre exemplu, ca dupa alegerile pierdute se vorbeste intens in partid de solutii si proiecte de reforma, dar nimeni nu a formulat public vreo idee concreta, ceea ce inseamna, din nou, forme fara fond. Sa nu uitam un amanunt important. Mircea Geoana a condus partidul cu o legitimitate formala, el nu a fost liderul 'asteptat', ci liderul 'impus', gratie unor jocuri de culise, promovat doar pentru a bara accesul altora, ceea ce inseamna o gindire politica negativista, nu una constructiva, iar rezultatele se vad acum", a declarat Dan Ioan Popescu pentru Inpolitics.

Intrebat de care aripa actuala a PSD se simte mai apropiat, in perspectiva revenirii in partid, Dan Ioan Popescu a raspuns : "Acea aripa care se va lupta pentru o alta conducere decit cea actuala si care va face ca episodul Mircea Geoana sa ramina doar o amintire in istoria formatiunii. Eu, unul, cred ca PSD are mai multa nevoie astazi de un lider puternic, chiar unul controversat, decat de unul sters si fara personalitate", neprecizand insa daca se refera la Adrian Nastase sau la Miron Mitrea.

In opinia fostului lider marcant al PSD, partidul are nevoie de o recucerire a intelectualilor. "Pe vremuri, PSD era partidul cu cea mai mare zestre de intelectuali universitari, de academicieni, de oameni de cultura si e logic sa fie asa, pentru ca, dintotdeauna, peste tot in lume, oamenii de idei au fost de stsnga. Aceasta bogatie cenusie a fost neglijata dramatic si, pe cale de consecinta, pierduta in favoarea altora, lucru care s-a vazut, dupa parerea mea, si la confruntarile dintre candidati, in campanie, cand cele mai multe personalitati culturale s-au aflat in spatele lui Crin Antonescu, in timp ce PSD a defilat cu persoane no-name", a spus el.

Un alt subiect delicat este, in opinia sa, plecarea membrilor din partid. "As fi curios, ca o paranteza, cati membri noi a reusit sa atraga PSD in ultimii 4 ani si cati dintre cei vechi a pierdut. Insusi faptul ca se pregateste, in acest moment, lansarea a doua, daca nu chiar trei alte partide de stanga graieste de la sine...", a mai declarat acesta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Ioan Popescu PSD, #DIP intoarcere partid, #Dan Ioan Popescu Geoana , #PSD