Dragnea: Boc a semnat numirile de la MAI fara sa-l consulte pe Geoana

Sambata, 10 Ianuarie 2009, ora 16:44
1581 citiri
Dragnea: Boc a semnat numirile de la MAI fara sa-l consulte pe Geoana

Coordonatorul ministrilor PSD, Liviu Dragnea, a declarat sambata ca in chestiunea numirilor de la MAI responsabilitatea cea mai mare nu-i revine lui Gabriel Oprea, ci premierului Emil Boc, care a semnat propunerile trimise de acesta fara sa-l consulte pe Mircea Geoana.

"Eu cred ca aici dl. Emil Boc a gresit, pentru ca a fost incorect sa incalce aceasta intelegere, putea macar sa-l sune pe Mircea Geoana. (...) Eu sunt suparat pe Emil Boc ca a semnat, relatia noastra politica a pornit cu stangul", a declarat vicele pesedist, la Realitatea Tv, amintind de intelegerea dintre PSD si PD-L ca numirile de secretari de stat sa se faca prin consultarea presedintilor celor doua partide.

"Relatia dintre noi si PDL trebuie analizata intr-o intalnire rapida ca sa vedem daca cele intelese ... poate vorbele au un sens pentru un partid si altul pentru alt partid", a adaugat el.

Dragnea a mai spus ca desi colaborarea intre cele doua partide a inceput cu stangul, este timp sufiecient pentru a regla lucrurile, mentionand si ca nu este vorba in acest moment de un blocaj politic.

Surse din PSD au declarat sambata pentru NewsIn ca unii lideri printre care si Marian Vanghelie, seful PSD Bucuresti, sau Viorel Hrebenciuc, i s-ar fi plans lui Mircea Geoana, aflat in SUA, ca Gabriel Oprea nu ar fi respectat deciziile partidului de numire a secretarilor de stat in MAI si ca numirea lui Virgil Ardelean la sefia serviciului de informatii de la Interne ar aduce prejudicii de imagine PSD.

Potrivit lui Dragnea, nici Mircea Geoana, nici alti lideri de partid nu au fost consultati de Gabriel Oprea in legatura cu numirile secretarilor de stat si in special a lui Virgil Ardelean la sefia DGIPI si ca cei de la PSD au aflat din presa de aceste numiri. Potrivit lui Dragnea acest subiect a provocat agitatie in partid.

"E destul de nefericit ca Mircea Geoana a aflat de la televizor, probabil si Gabriel Oprea a avut o anumita motivatie", a spus el.

Ministrul Internelor, Gabriel Oprea, a declarat, sambata, ca secretarii de stat au fost numiti pe criterii politice, dar ca sunt profesionisti si ii sustine, precizand ca lui Virgil Ardelean nu i-a fost pus la indoiala profesionalismul si experienta, el conducand DGIPI sub mai multe guvernari.

Virgil Ardelean, cunoscut sub numele de "Vulpea", este din nou sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) a Ministerului Administratiei si Internelor, in locul lui Petru Albu, a anuntat, vineri, ministrul Internelor Gabriel Oprea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#consultare numiri Geoana, #Gabriel Oprea secretari, #masuri disciplinare PSD , #PSD