Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Dragnea: Vintu nu are nicio vina, Geoana e vinovat ca s-a dus acolo

Duminica, 12 Decembrie 2010, ora 21:24
2262 citiri
Dragnea: Vintu nu are nicio vina, Geoana e vinovat ca s-a dus acolo
Foto: Antena 3

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminica seara, ca Mircea Geoana este singurul vinovat pentru vizita pe care i-a facut-o lui Sorin Ovidiu Vintu inaintea alegerilor prezidentiale din 2009, iar omul de afaceri nu are nicio vina.

"Vintu nu are niciun fel de vina. Geoana e vinovat, nu trebuia sa se duca acolo. Geoana trebuia sa vorbeasca despre principalul motiv pentru care a castigat Basescu, furtul masiv de la vot. Nu poate comemora un an de la alegeri vorbind de vizita la Vintu", a declarat Dragnea, invitat la Antena 3.

De asemenea, secretarul general al PSD a subliniat ca isi doreste ca, de luni, sa nu se mai vorbeasca despre un scandal PSD-Mircea Geoana, iar pesedistii trebuie sa stabileasca, in Biroul Permanent, daca functia de presedinte al Senatului mai este utila partidului.

"Vom stabili daca functia de presedinte al Senatului este utila PSD, iar Geoana trebuie sa ne convinga de acest lucru. Presedintele Senatului este cea mai inalta functie pe care PSD si Opozitia o detin. (...) Eu cred ca, maine, Geoana are o sansa pe care nu trebuie sa o rateze si trebuie sa explice si sa umple de sens functia pe care o detine", a apreciat Liviu Dragnea.

Geoana afla luni cum il sanctioneaza partidul

El a adaugat ca Mircea Geoana are sansa, luni, sa explice acuzatiile pe care le-a adus PSD si spera ca presedintele Senatului sa nu piarda ultima ocazie pentru a se justifica.

"Sunt sigur ca la intalnirea Biroului Permanent va participa si Mircea Geoana, este membru si este firesc sa participe, e foarte bine sa fie prezent. E obligatoriu chiar sa fie prezent. Pentru ca maine, asa cum a avut o sansa sa taca si a pierdut-o, eu ii sugerez sa nu piarda sansa sa explice demersul pe care l-a facut", a mai spus pesedistul.

Intrebat daca Mircea Geoana va fi exclus din partid sau daca se va propune inlocuirea lui din functia de presedinte al Senatului, Liviu Dragnea a spus ca acest lucru va fi hotarat in urma dezbaterilor din partid, dar ca, intr-un fel sau altul, se va lua o decizie.

Liviu Dragnea: Geoana si-a batut joc de PSD, a ratat o uriasa sansa sa taca

"Maine o sa ne punem pe masa ideile si, intr-un fel sau altul, vom lua o decizie. Sunt foarte suparat pe Mircea Geoana, a facut exact ceea nu-i placea, atunci cand era presedinte PSD, sa faca altii. Cum Doamne iarta-ma face la fel?", s-a aratat indignat Liviu Dragnea.

Totodata, el nu a negat ca membrii PSD se gandesc la diverse scenarii care l-au motivat pe Mircea Geoana sa faca declaratii impotriva partidului, subliniind insa ca Geoana are mari probleme in partid.

"Te gandesti la fel de fel de combinatii, pentru ca Geoana nu este copil politic, deci exista un motiv. Iesirea din 6 decembrie nu a fost o naivitate, de aceea ne facem cu totii diferite scenarii. Toata lumea s-a mirat ca Basescu si Sulfina Barbu i-au sarit in aparare. In momentul in care niste pedelisti sar sa te apere, ai o mare problema in PSD. (...) Daca a amenintat ca spune multe lucruri din PSD, sa le spuna. Nu are pe cine sa santajeze, in momentul in care faci astfel de declaratii, te situezi undeva in afara PSD-ului", a precizat Liviu Dragnea.

Geoana: Nu plec din PSD, am in spate cateva milioane de voturi

In final, Dragnea a amintit de o intalnire a PSD, de luni dupa-amiaza, cu PNL si PC, unde "se vor discuta lucruri importante", insa le-a sugerat jurnalistilor sa afle, pe surse, subiectul care va fi luat in discutie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Liviu Dragnea PSD, #dragnea mircea geoana, #mircea geoana scandal psd , #PSD