Editorial: Campionat de pocnit Geoana

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 07:54
3138 citiri
Editorial: Campionat de pocnit Geoana

Poate nu e o caracteristica a poporului roman aptitudinea de-a pocni in cap un tip cazut la podea. Dar cu certitudine, patima ne face speciali. Atata sete am strans intre coaste, atat de paralizata ne era fiinta odata, atat de ingusta credinta ca facerea de bine e renastere de oameni si-atat de simpatica ipostaza unui ins decazut, spre a nu vedea propria trantire in neant, incat un siret sa i se desfaca vreunui nefericit care se clatina, si l-am calcat cu sete.

Ca presa analizeaza cu zi de zi, cu picioarele in lighean, unde a gresit Mircea Geoana, de ce si daca a meritat, nu-i niciun bai. N-are pretentia ca planteaza o petunie, daramite sa sape o fundatie. Ca unii fura curent, si dupa ce au gasit in prestatia liderului social-democrat urmele lui Cicero, care a avut un rol important spre sfarsitul Republicii asa cum seful PSD avea sa joace in haina de mantuitor al politicii manate de siretlicuri, descopera cat de "subtire" e personajul, iara nu-i niciun bai. Prin redactii miroase a lacat, si dincolo de calculele sefilor media, e vorba de mii de locuri de munca.

Dar ceea ce se petrece in PSD e odios. De la portarul sediului central pana la Ion Iliescu (nascatorul stampilei eterne cel putin este consecvent), toata lumea trage la tinta. Am trait sa-l vad pe Marian Vanghelie ironizandu-l (ii da mana), dar nu asta e cel mai naucitor.

Intreg partidul sta la panda sa-i rezolve lui Geoana deviatia de sept, si daca nu-si poate lungi palma pixel cu pixel isi ascuteste coltii. Liderii, mai mari si mai mici, mai neinspirati sau prea minunati, cu darul vorbirii sau fara, se indreapta cu forta spre orice pui de camera de filmare, ca e de la Pro sau de la o televiziune care emite pe o strada intunecata, pentru a-si manifesta indoiala asupra calitatilor presedintelui.

Pentru toti e clar ca nu avea cum sa castige in fata taliei lui Traian Basescu. E evident ca a administrat partidului (care l-a lansat de trei ori in cursa electorala!) o lovitura din care-si va reveni cu greu, mai ramane sa se intrebe ce-a cautat Geoana sa candideze?

In asediul energetic nu crede nimeni in afara Mihaelei Geoana (nevasta liderului macar nu s-a dezis de ce-a cugetat la televizor), pentru ca nu acum si-a descoperit PSD presedintele, desi asa se manifesta.

Nimeni nu i-a cantarit lui Geoana ouale, pentru ca parea nefiresc sa te gandesti ca e in stare la o provocare dupa modelul lui Adrian Nastase. Inghiteau toti, de dimineata pana seara, apa sfintita, fiind convinsi ca putea sa candideze si Florin Raducioiu, in italiana, ca de vreme ce era atata amar de sustinere, n-avea cum sa piarda.

Insa inainte ca Geoana sa piarda pe mana lui, a pierdut pe mana partidului, care n-a analizat cu ochiul mintii, ci cu varful limbii. Nu putea candidatul sa faca altfel decat i-ar fi cerut toti cei pretinsi ca i-au indrumat campania, si nimeni nu l-a impiedicat sa mearga la confruntarea finala, unde era clar ca Traian Basescu vine ca sa-l puna la pamant. Nu i-au conservat avantajul, dar acum ii pun in carca tot putregaiul.

Mircea Geoana are bubele lui, dar una, cea mai mare, nu i se poate imputa: nominalizarea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#flacara violet Geoana, #campionat pocnit Geoana, #Mircea Geoana PSD , #PSD