Editorial: Curajul lui Geoana

Autor:
Luni, 10 Noiembrie 2008, ora 08:16
1857 citiri
Editorial: Curajul lui Geoana

"Sansa Romaniei de a o duce mai bine va deveni realitate doar daca noi toti vom avea curajul sa transformam tara din temelii". Este primul lucru pe care-l zaresti accesand pagina lui Mircea Geoana, dar nu mergi mai departe. Cazi pe ganduri. Adevarat graieste presedintele PSD, dar despre ce curaj o fi vorba?

Cum arata tara la care face referire? O fi cumva un stat unde coruptia a devenit, prin firea lucrurilor si a oamenilor, politica nationala in timpul guvernarilor social-democrate?

Locul unde oamenii observau ca succesul nu depinde de agerimea mintii si taria bratului, ci in mare masura de locul unde se pozitionau raportat la barosanii vremii, prin urmare deveneau tot mai scarbiti si mai putin dornici sa schimbe temeliile alea? Tara care te durea, dar pe care o inchideai in timp ce fugeai spre alte sperante, in alte patrii?

Fireste ca da, prin urmare apreciez cu caldura viitoarele enunturi ale preseditelui PSD, pline de curaj, care-i vor aduce stima noastra si mandria.

Cum forta exemplului poate avea taria unui glont, astept de la domnul Geoana cateva precizari, si daca le face, ma angajez sa-i fac campanie nu numai ca sa se aleaga premier la Dabuleni, ci peste toata tara asta cu temelii nasoale din vina politicilor partidului pe care-l conduce.

De exemplu, sa ne spuna de ce n-a reusit domnul Ion Iliescu, in momentul cand nastea celebra sintagma "capital de cumetrie", sa defalcheze povestea, pomenind in treacat, dand de lucru procurorilor, despre tunurile date cu nonsalanta de boiernasii din jurul sau.

Apoi sa ne spuna de ce dosarele Revolutiei si mineriadelor au zacut sub vremi, de ce a trebuit sa apara categoria baronilor locali, care au jefuit avutia nationala sub ochii inchisi ai lui Ion Iliescu, de ce stia toata lumea ca in Moldova nu pot face afaceri decat pesedistii, ce stie despre Ovidiu Musetescu sau Gabriel Oprea si cum devine chestiunea cu proprietatea-moft.

Iar dupa ce rascoleste trecutul, sa vina mai aproape, si sa se refere la CNSAS si ANI, care au devenit, gratie PSD, doua glume nationale.

Il astept pe domnul Geoana sa-mi spuna de ce a acceptat sa patroneze clanurile din PSD pana l-au asimilat, in loc sa incerce sa le rada.

Partidul s-ar fi spart, dar ar fi dat la zeci de mii de tineri curati, fara burti slinoase, si de aceea marginalizati, sansa sa-i refaca temelia, construind o social-democratie cu lideri mai presus de orice banuiala.

Doua mandate in opozitie, atat ar fi durat reconstructia partidului, si nimeni, la capatul lor, n-ar mai fi putut sa invoce putregaiul care a ros temelia PSD, deoarece ar fi avut in fata oameni vigurosi, fara scheleti in dulap.

Lor, domnule Geoana, celor care reprezinta acest potential, dar nu vor sa fie premieri, ci membri ai unui partid de care sa nu le fie rusine privind la televizor, trebuie sa le cereti scuze. Si apoi celor marginalizati deoarece nu au pupat inelul lui Iliescu-Oprisan-Vanghelie-Mazare-Hrebenciuc.

Si dupa ce va veti fi dat demisia asumandu-va zecile de mii de romani care au plecat din tara din cauza coruptiei care le reteza orice sansa, poftiti in fata natiunii si spuneti: "Sansa Romaniei de a o duce mai bine va deveni realitate doar daca noi toti vom avea curajul sa transformam tara din temelii".

Cristian Mihai Chis

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
UE și NATO cu ochii pe Slovacia unde au loc alegeri legislative. La putere ar putea ajunge un politician pro-rus
UE și NATO cu ochii pe Slovacia unde au loc alegeri legislative. La putere ar putea ajunge un politician pro-rus
În Slovacia au loc sâmbătă, 30 septembrie, alegeri parlamentare. Secțiile de vot s-au deschis la ora locală 7 (05.00 GMT) şi se vor închide la orele 22 (20.00 GMT), iar la scurt timp după...
#Geoana, #PSD, #coruptie, #alegeri, #capital de cumetrie , #PSD