Opinii: Este Felix colacul de salvare a lui Geoana?

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 09:05
3823 citiri
Opinii: Este Felix colacul de salvare a lui Geoana?
Foto: Arhiva

Nu este clar pretul cu care domnul Voiculescu a tot incercat sa-l cumpere la solduri pe suspendatul, in prezent, Geoana, si sa-l resapeze in fruntea partiduletului aflat la codita PSD, cel care, la randul lui, a scapat de la inec minusculul PC, aruncandu-i colacul de salvare, tocmai cand nu reusea sa se agate de un pai.

S-ar putea sa nu fie nici un pret. S-ar putea sa fie pur si simplu aplicarea proverbului, conform caruia prietenul la nevoie se cunoaste - cu atat mai mult, cu cat nevoia este cam reciproca, in baza altui proverb, care spune ca orice mana o spala pe cealalta. Mai pe scurt, cui pe cui se scoate.

Un salvator al ordinului Felix, cu grad de Cavaler

Nici nu s-ar putea altfel, daca avem in vedere cat de cavalereste s-a implicat Geoana in salvarea de la moarte sigura a PC, in momentul cand nici respiratia artificiala nu resuscita nimic si nici sondajele de opinie nu mai aveau puls.

Intrebarea este insa alta: de unde atata cavalerism, la acel Felix, antrenat de catre fostul Organ de Partid si de Stat, mai mult ca sa semneze note informative si sa dea cu barda in familie, decat sa intinda colace de salvare dezinteresate, numai din sentimente de vesnica recunoastinta?

Cine nu crede in vesnica recunostinta si nici nu amesteca afacerile cu sentimentele, acela nu trebuie sa caute raspunsul nici la Felix, nici in proverbele cu prieteni si nici la cuiele care se scot unele pe altele, cand te speli pe maini. Trebuie sa le caute numai la PSD.

Daca se va debarasa de Geoana - ceea ce nu este sigur - PSD se va debarasa si de codita PC, cu atat mai mult, cu cat noul presedinte a dat sfara-n tara ca Antenele aduc partidului mai mult ponoase, decat foloase. Este pregatit sa se lepede si de Antene, si de PC, si de Satana, ca la botez.

Vesnica recunostinta si vesnicul interes

Pe cont propriu, PC ar ajunge iarasi la Satana, ar trece din nou la resuscitare si degeaba ar mai chema Salvarea pentru respiratie "gura la gura", cand observa chiar si un naiv ca nimeni nu-si pune usor gura la bataie, ca sa respire de acolo, de unde altii s-au saturat, tot respirand si expirand non-stop.

Logica spune ca, daca stanga democratica nu mai pune gura, singura nadejde este la respiratia liberala, in cazul cand, si din acea directie, se simte aceeasi vesnica recunostinta fata de acelasi vesnic salvator Geoana, intrucat doar de dragul salvatorului Felix nu si-ar pune nimeni pielea in saramura.

Motive ar fi. Nu tot cavalereste s-a purtat Geoana salvandu-l de la aceeasi moarte sigura pe cavalerul Tariceanu din PNL? Nu l-a tinut conectat la aparate doi ani incheiati, tocmai cand era sa dea kix, din nepotrivire de caracter cu cei cu care tocmai se insotise de buna voie si nesilit de nimeni, ca la nunta?

Ar fi, deci cazul ca, si aici, prietenul sa se cunoasca la nevoie, una din maini s-o spele pe cealalta, iar, in momentul cand va incepe respiratia artificiala, sa apara ca din senin formatiunea PNL-PC.

E rau sa ajungi cu jalba-n protap

Cu Geoana, asa ceva ar fi posibil. Fara Geoana, imaculatul PNL n-ar avea motive sa-l ia in remorca pe semnatarul Felix, cand se stie cum s-a debarasat de propria semnatara Dana, sustinand ca, in Romania, numai dreapta e curata si uscata.

In plus, bun sau rau, Geoana nu-i un anonim. Personalitatile PC plutesc toate intr-un anonimat din care nu face exceptie decat presedintele de onoare, iar sosirea domnului Geoana ar fi cam ce este angajarea unui mare portar european imbatranit, printre niste fotbalistii asiatici care isi cauta identitatea.

Pana la urma, asta ar fi singura salvare de la moarte a PC, intrucat o varianta PD-L-PC ar fi de rasul curcilor, iar una UDMR-PC ar fi atat de imposibila, incat domnul Felix poate ar prefera sa umble cu jalba-n protap, ca sa-l primeasca, macar in coada, un Gigi, un Vadim, sau macar Dan Diaconescu, cel care deocamdata trebuie sa se primeasca pe el insusi undeva, pentru ca nu-i nicaieri.

Deocamdata, este prezent numai cu brandul: catusele. Dar si brandul va trebui sa-l schimbe, cand va intra in Parlament si va avea imunitate - indispensabila ca sa ne tot terfelim unii pe altii non-stop, fara sa patim nimic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#Mircea Geoana Dan Voiculescu, #Geoana suspendat PSD, #Geoana intra PC , #PSD
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
Felix este turnator , nu e colacul de salvare a nimanui ( poate colacul de salvare al coruptiei si crimei organizate )