Flutur: Geoana s-ar alia cu PDL decat sa revina Nastase la putere

Miercuri, 13 Februarie 2008, ora 12:01
1224 citiri
Flutur: Geoana s-ar alia cu PDL decat sa revina Nastase la putere

Presedintele PSD, Mircea Geoana, care a declarat in decembrie 2007 ca se viseaza la Palatul Victoria in 2008, mai degraba s-ar alia cu nou-formatul PDL decat sa-i permita lui Adrian Nastase sa revina la conducerea partidului, a declarat, miercuri, vicepresedintele PDL, Gheorghe Flutur.

"Sunt puseuri ale domnului Mircea Geoana in aceasta perioada cand tine usa cu spatele ca sa nu intre Adrian Nastase la conducerea PSD. Dumnealui se viseaza si prim-ministru destul de des. Din punctul nostru de vedere suntem clar un partid de opozitie, de centru dreapta, PSD-ul este un partid de stanga, un partid care dimineata e la putere si dupa-amiaza vrea sa fie in opozitie si noi avem o pozitie clara, de adversari ai PSD", a spus Gheorghe Flutur.

Pe de alta parte, vicepresedintele PDL nu a exclus posibilitatea de a negocia punctual sustinerea initiativelor legislative cand este vorba despre obiective de interes national.

Gheorghe Flutur considera ca declaratiile lui Mircea Geoana dintr-o emisiune televizata, potrivit carora PDL a incercat sa se apropie de PSD inca de pe vremea de cand exista doar PD, sunt puseuri ale liderului PSD.

Asa cum a spus si liderul PDL Emil Boc marti, Flutur a declarat ca PDL este un partid de centru-dreapta, de opozitie, in timp ce PSD este un partid de stanga.

Gheorghe Flutur a negat ca ar fi existat o intalnire intre lideri ai PSD si ai PDL si a subliniat ca social-democratii au o problema serioasa de leadership, tinand cont de faptul ca gruparea Ion Iliescu nu sustine spusele lui Mircea Geoana in privinta rasturnarii Guvernului Tariceanu.

In ceea ce-l priveste pe Geoana, Flutur a spus ca liderul PSD are o problema serioasa fiindca gruparea Ion Iliescu nu este de acord cu ceea ce a declarat Geoana luni, si anume ca PSD cere demisia de onoare a Guvernului Tariceanu. Mai mult, in opinia lui Blaga, gruparea Ion Iliescu este din ce in ce mai puternica.

In legatura cu clasa politica din politica din Romania, "ca o zoaie pe geam", cum a spus presedintele Basescu, liderul PDL a spus ca in acest moment exista cel putin doua tabere pe scena politia din Romania.

In toamna anului trecut, cu ocazia motiunii de cenzura a PSD, au existat informatii legate de incheierea unei intelegeri intre social-democrati si PD pentru caderea Guvernului Tariceanu. Motiunea a cazut insa, ea fiind respinsa incluisv prin votul unor parlamentari PSD, apropiati ai presedintelui de onoare Ion Iliescu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, intr-o emisiune la Antena 3, ca liderii democrat-liberali incearca o apropiere de formatiunea pe care o conduce, inca de pe vremea PD.

#flutur, #Basescu, #Geoana , #PSD