Geoana anti-macho lanseaza "operatiunea Amazoanele"

Sambata, 19 Ianuarie 2008, ora 13:09
2719 citiri
Geoana anti-macho lanseaza "operatiunea Amazoanele"

Mircea Geoana a indemnat femeile din PSD sa inceapa "Operatiunea Amazoanele". Liderul social-democrat le-a spus sambata reprezentantelor sexului frumos din partidul sau sa inceapa o revolta impotriva stereotipului ca barbatii sunt pe primul loc in politica.

Misiunea femeilor PSD este o mobilizare pentru castigarea alegerilor parlamentare si locale. Geoana le-a prezentat si strategia electorala pe 2008. Femeile din PSD ar trebui sa obtina un numar dublu de mandate in primarii, consiliile locale si Parlament. Geoana a dat acestei misiuni si o nota de revolutie culturala, doamnele din PSD trebuie sa sparga mitul femeii casnice si gospodine.

"Un partid social democrat european nu are cum sa se complaca in stereotipul pagubos al Elenei Ceausescu. Sotiile noastre, fetele noastre, femeile in societate au un stereotip combinat de tip cocul doamnei Elenea Ceausescu si un fel de machoism balcanic(..)Trebuie sa pregatim candidate care sa fie capabile sa se bata si sa castige bunavointa electoratului in circumscriptii electorale. Eu as numi asta cu nume de cod pentru operatiunea nostra, operatiune amazoanelor", a indemnat Mircea Geoana

"Sa iesim putin din limitele sediilor de partid, sa declansam o operatiune de a avea o retea la nivel national. Sunt convins ca exista un numar imens de femei in Romania, de la tara sau de la oras, o retea a femeilor care doresc sa schimbe lucruri in societate, trebuie initiata de catre noi", a mai sustinut presedintele social-democratilor.

"Deschideti larg usa partidului nostru pentru cei care doresc sa ni se alture,nu va fie teama de competitie in interiorul partidului", a fost indemnul presedintelui PSD.

Liderul PSD a criticat si Guvernul Tariceanu si pe liberali pentru nu au promovat femei in Executiv. Singura care putea deveni ministru este Norica Nicolai, propusa la Justitie. Insa, in jurul ei a izbucnit un scandal care i-a afectat imaginea.

Presedintele PSD Mircea Geoana si secretarul general al PSD Titus Corlatean participa la sedinta Comitetului Executiv al Organizatiei de femei a PSD.

"Sa fiti iubite, ca frumoase sunteti", le-a urat Mircea Geoana colegelor sale de partid, in finalul alocutiunii.

Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
Marcel Ciolacu, ”radiografiat” de Recorder. Ce spun cei care au avut curajul să vorbească despre începuturile actualului premier: "Un șmecheraș"
Biografia premierului Marcel Ciolacu, probabil viitor candidat PSD la alegerile prezidențiale, stârnește interes în aceste zile, mai ales că există mari diferențe între informațiile...
USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
USR a anunțat când va avea loc primul tur al alegerilor interne pentru președinția partidului: luni, 24 iunie, și marți, 25 iunie. Dacă este necesar, va fi organizat și un al doilea tur....
#Geoana, #Femei, #politica , #PSD
  1. USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
  2. Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
  3. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  4. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  5. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  6. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  7. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  8. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  9. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  10. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea