Geoana: Antonescu a sabotat chimia personala cu Ponta. Este sfatuit gresit

Duminica, 22 Decembrie 2013, ora 15:52
1791 citiri
Geoana: Antonescu a sabotat chimia personala cu Ponta. Este sfatuit gresit

Crin Antonescu a "imbratisat" o tactica de comunicare prin care se distanteaza de zona de guvernare si astfel a sabotat relatia si chimia personala pe care o avea cu premierul Ponta, a declarat, duminica, senatorul PSD Mircea Geoana.

"Domnul Antonescu a imbratisat o tactica de comunicare si pozitionare politica din partea unei echipe de consultanti care il sfatuiesc sa se diferentieze, sa se contrasteze fata de ceea ce inseamna guvernare care erodeaza si acest lucru cred ca este evident. Are, in acest moment, o strategie, probabil echipa sa il sfatuieste in acest fel. Cred ca il sfatuieste gresit", a spus senatorul PSD.

El a aratat ca prin ideea de a nu fi solidar cu principalul sau partener, Antonescu a sabotat de fapt relatia si chimia personala intre el si Victor Ponta, in conditiile in care cei doi lideri ai USL au reprezentat, anterior, un "binom politic foarte solid".

Geoana ameninta din nou: Ultimul tren pentru USL. Daca nu merge, se poate guverna si cu majoritati mai mici

"Cred ca aceasta strategie este gresita. Are inca timp sa o remedieze. Nu spun ca trebuie sa se iubeasca cu Victor Ponta sau liberalii trebuie sa-i iubeasca pe social-democratii, dar avem un contract. Noi ne-am respectat contractul, am dat din zestrea noastra politica, intr-un raport de practic doi la unu intre PSD si liberali, am acceptat acea paritate", a precizat Geoana.

"Trebuie sa fim respectati"

El a apreciat ca, daca liberalii ii respecta pe social-democrati, exista sansa ca relatia dintre cele doua partide, in cadrul USL, sa devina "decenta si functionala".

"Cred ca e bine sa fim respectati si daca suntem respectati poate ca mai exista o sansa ca aceasta poveste de dragoste, care se sfarseste acum in lacrimi si in scandal, sa devina macar o relatie decenta si functionala", a spus Geoana.

Intrebat daca Crin Antonescu ar fi un prezidentiabil pe care electoratul PSD sa-l sprijine anul viitor, in conditiile in care ar renunta la aceasta strategie de departajare de PSD, Geoana a precizat: "Haideti sa nu ne mai ascundem dupa copac. Fiecare electorat doreste un candidat din propriul sau destin politic. Deci, evident ca publicul PSD si-ar dori un candidat la prezidentiale din partea PSD".

Geoana: Daca Antonescu se comporta asa cu noi, inchipuiti-va cum ar fi la Cotroceni

Geoana a spus ca ideea de a le cere alegatorilor PSD sa voteze cu Crin Antonescu la prezidentiale reprezinta "un imens sacrificiu", in conditiile in care nu exista nicio "garantie de succes".

"Nu lovirea PSD-ului sau a trecutului PSD-ului este o cale de succes. Ii irita pe ai nostri. Eu sper ca acest lucru sa fie clarificat. Nu va ascund faptul ca exista presiune foarte mare la baza partidului pentru un candidat propriu. (...) Raspunsul final va fi dat cred eu la finalul acestei ultime perioade in care incercam sa dam USL-ului sansa de a continua", a mai spus senatorul PSD Mircea Geoana

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii partidelor din coaliţie nu s-au "certat", însă au întâlniri dese pentru a discuta pe teme de actualitate. În ceea ce...