Geoana: Basescu a practicat un fel de sadism al taierilor si reducerilor

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 21:17
1621 citiri
Geoana: Basescu a practicat un fel de sadism al taierilor si reducerilor
Foto: Antena 3

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, considera ca presedintele Traian Basescu a practicat un sadism al taierilor si reducerilor, iar actualii guvernanti au mintit populatia.

"Da-le incolo, deficitele sunt mari, s-au scapat boii intr-o perioada. Dar de ce sa-i minti pe oameni ca le tai doar 25% din salarii, cand tu tai cel putin 35%? Ceea ce a facut Basescu se numeste un sadism al taierilor si reducerilor", a declarat Geoana, invitat, luni seara, la Antena3.

Totodata, presedintele Senatului sustine ca trecerea motiunii reprezinta un impreativ national si face apel la ajutorul membrilor si simpatizantilor PSD.

Motiunea de cenzura va fi dezbatuta pe 27 octombrie

"Spun ca, in aceste momente, situatia Romaniei este atat de dramatica, incat PSD are obligatia de a nu avea niciun fel de ezitare. Daca e motiune pe 27, si daca e actiune masiva de protest, sa mergem cu totii pe strada, sa dovedim ca motiunea este a poporului, acest lucru trebuie facut cu mare forta", a declarat Mircea Geoana.

"Saptamana viitoare, miercuri, este momentul in care se separa apele in Romania si avem nevoie de sprijinul populatiei, pentru ca doar asa vom reusi", a precizat fostul lider PSD, rostind un "Doamne-ajuta sa cada Guvernul Boc".

"Oricine va ajunge la Guvernare peste doi ani nu va face fata"

"Daca vom continua asa, cu acest tip de non-solutii legate de problemele tarii, vom ajunge in situatia in care, oricine va veni la guvernare peste doi ani nu va apuca sa faca mare lucru", a mai precizat fostul lider PSD.

"L-am propus pe Klaus Iohannis ca prim-ministru si sunt sigur ca era mult mai bun decat Emil Boc. Toate tarile au iesit din criza, mai putin noi", a mai spus Geoana.

El a precizat ca actuala putere nu este credibila si ca o foarte mare parte a poporului roman nu mai crede in Guvern. "Daca nu trece motiunea acum, va mai fi o motiune. Traim o Lege a pensiilor gresita, bazata pe minciuna. 90% dintre romani sunt nemultumiti de Guvernul actual", a declarat Mircea Geoana

Modificarea unui singur articol in legea pensilor - o viziune ingusta

Geoana a vorbit si despre Legea pensiilor si deficitul de imagine pe care il are Parlamentul in perceptia populatiei.

"Eu sunt adeptul rezolvarii prestigiului si asa sifonat al Parlamentului, insititutie care e oricum jos in perceptia publicului. Opinia mea este ca trebuie sa ne aplecam asupra Legii pensiilor", a declarat presedintele Senatului.

Mircea Geoana considera ca, in cazul unei legi atat de complexe cum este cea a pensiilor, reluarea unui singur articol reprezinta o viziune limitata.

Basescu ii cere lui Geoana sa urgenteze adoptarea Legii pensiilor

"Daca ar fi sa ne uitam in sens foarte ingust, ar trebui sa fim de acord cu presedintele. In cazul unei lege atat de complexe, atunci cand se fac modificari la un articol, apar modificari in cadrul intregii legi", a mai afirmat fostul lider PSD.

De asemenea, Geoana a atras atentia ca Legea pensiilor nu ii implica doar pe ce batrani, ci este adresata si tinerilor. "Aceasta lege se intinde pana in 2030. Si cei de 40 de ani ar trebui sa fie interesati de aceasta lege. E vorba de destinul si modul in care se organizeaza societatea romaneasca", a conchis Geoana.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mircea Geoana motiune Guvern Boc , #PSD
Comentarii
Poza TOM
TOM
rank 5
Măi Geoană dar dacă nimicul Titulescu ti-a pus botnitză cum faci declaratiile, pe altă gaură, sau esti ventriloc?