Geoana: Bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD (Video)

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 15:10
5535 citiri
Geoana: Bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD (Video)

Senatorul Mircea Geoana i-a acuzat, vineri, pe liderii PSD Victor Ponta si Liviu Dragnea ca "fac parte din fratia banului", fapt pentru care le cere membrilor simpli sa isi ia partidul inapoi. Nu exclude insa nici varianta de a-si face un nou partid.

"Bogat si corupt a devenit noua deviza a PSD condus de triada Ponta-Ghita-Dragnea. Aceasta nu este stanga adevarata, nu este ceea ce asteapta de la noi milioane de romani", a spus Geoana, la o zi dupa ce a fost exclus din partid, la propunerea lui Ponta.

"PSD-isti adevarati, luati-va partidul inapoi!"

El a facut un apel la membrii de partid "din esalonul doi" sa isi ia partidul inapoi, prin aprobarea unei noi conduceri. Geoana a explicat ca in statutul partidului exista un aliniat care spune ca presedintele PSD se alege prin votul tuturor membrilor de partid.

"Cei 400.000 de membri, aveti acest drept, daca vi-l veti cere", a adaugat fostul presedinte social-democrat.

In opinia sa, daca congresul PSD va fi organizat in conditiile cerute de actuala conducere, la alegerile din 2016 partidul nu va obtine mai mult de 15%.

"Daca va veti complace ca aceasta clica, aceasta camarila sa confiste partidul, va fi un PSD de 15%, cu care vor jongla pe scena politica asa cum vor ei", a continuat Geoana, referindu-se la Ponta, Dragnea si Ghita.

"Nu am negociat pentru preluarea conducerii partidului"

Mircea Geoana spune ca ar dori sa faca parte dintr-o noua conducere a PSD, insa a respins zvonurile potrivit carora ar fi avut deja negocieri pentru preluarea conducerii partidului sau a guvernarii.

"Daca vor exista oameni in partid care vor sa scoata partidul de sub zodia 'Fratia banului' sunt dispus sa ma implic intr-o noua conducere. Actuala conducere ne duce catre sinucidere politica pe termen mediu", a explicat senatorul.

"Voi fi obligat sa duc steagul stangii mai departe"

Fostul presedinte PSD nu exclude nici varianta de a infiinta un nou partid.

"Daca oamenii vor prefera sa se sinucida politic alaturi de triada Ponta-Dragnea-Ghita, vom fi obligati sa cautam o alternativa. Voi fi obligat sa duc steagul stangii mai departe, pe o platforma civica, politica", a spus el, raspunzand unei intrebari.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...