Geoana, preocupat de credibilitatea unor lideri sindicali

Marti, 31 Mai 2011, ora 19:30
1408 citiri
Geoana, preocupat de credibilitatea unor lideri sindicali
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a promis, in cadrul unei intalniri pe tema noii legislatii a muncii, ca atunci cand va fi o guvernare de stanga vor fi corectate dezechilibrele din societatea romaneasca.

"Sunt profund preocupat ca cetatean, nu ca senator, nu ca om de stanga, de dezechilibrele care se accentueaza intre fortele din societate", a spus Mircea Geoana.

Dupa parerea sa, "in ultimul an a aparut un dezechilibru periculos pentru Romania, acum si in perspectiva".

"Degeaba figuram la OECD cu 50% sindicalizare, daca nu putem sa mobilizam oamenii in strada cand romanilor le este greu. Degeaba vorbim de militantism sindical atunci cand apar probleme legate de credibilitatea unor lideri sindicali", a explicat Geoana, subliniind ca "este unul dintre cele mai delicate momente prin care am trecut in ultimii 20 de ani".

Referindu-se la recenta angajare a raspunderii guvernamentale pe Codul dialogului social, Mircea Geoana a afirmat ca "prietenii din Europa... cad de pe scaun" cand aud de asa ceva. 'Dialogul social trebuia dezbatut in Parlament si in societate. Guvernul a folosit "o majoritate precara si santajabila pentru a deturna sensul dialogului", a apreciat Mircea Geoana.

Geoana: Ultimul deceniu, unul pierdut pentru Romania

In incheiere, senatorul Geoana a spus ca face "un apel" catre colegii sai ca la prima intalnire a USL sa se arate ca "primul lucru pe care-l facem cand venim la guvernare, cat de repede s-o putea, este sa schimbam aceste chestiuni". De asemenea, Mircea Geoana a aratat ca, in momentul de fata, exista "un dezechilibru profund daunator pentru Romania si care duce un fel de propaganda extrem de perfida a unui nou soi de Dreapta, radicala si tembela".

Blocul National Sindical a organizat marti, la Palatul Parlamentului, o dezbatere pe tema legislatiei muncii si a modului in care Romania a transpus in legislatia proprie directivele Uniunii Europene si conventiile Organizatiei Internationale a Muncii in domeniul relatiilor de munca.

La dezbatere au participat circa 70 de lideri de sindicat, reprezentanti ai angajatilor din societati cu capital privat si de stat, dar si din administratia publica. Au participat si reprezentanti ai Guvernului, ai patronatelor, ai altor confederatii sindicale si membri ai Parlamentului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Geoana dezechilibre societatea romaneasca, #Mircea Geoana PSD, #Mircea Geoana Senat , #PSD