Ziare.com

Geoana: CND, un loc de "consens" pentru dezvoltarea tarii

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 20:14

   

Geoana: CND, un loc de "consens" pentru dezvoltarea tarii
Mircea Geoana a afirmat la evenimentul de constituire a Comitetului National pentru Dezvoltare( CND) ca acest demers exclude vreo abordare politica, precizand ca singurul scop al platformei este acela de a "consensualiza" directiile de actiune imediate in plan economic.

"CND isi propune un plan de actiune concret, convenit de catre toti actorii din societate si cu partenerii nostri externi, pe termen scurt si mediu, cu politici si resurse identificabile care sa aduca Romania in sfera tarilor dezvoltate. (...)

Va trebui, si acesta va fi probabil produsul concret al efortului nostru, sa incercam sa introducem ceea ce unii numesc la Bruxelles 'instrumente de tortura', in sensul de instrumente si metode analitice de evaluare a performantei politicilor publice, de corectare si disciplinare a arbitrariului, a incompetentei sau a coruptiei din viata publica romaneasca", a spus Geoana.

El a precizat ca au existat si vor exista "suspiciuni" ca s-ar regasi o agenda politica "ascunsa" in spatele acestui demers.

"Vreau sa fiu extrem de clar ca acest demers nu este un demers politic, personal sau colectiv.(...) Am incercat, si daca vom reusi sper sa fie ceva util, sa lasam in cui haina de politician, macar atunci cand venim intr-un astfel de for in care conversatia nationala a continuat neintrerupt de-a lungul istoriei moderne a Romaniei (Academia Romana, locul in care a avut loc evenimentul, n.r.)

Ceea ce dorim sa facem nu este o noua strategie, avem mai multe strategii decat avem locuri in biblioteca, ci dorim sa cream acea infrastructura intelectuala si de legitimare a unui nou concept de dezvoltare bazat pe pragmatism, pe eficienta, pe consensualizare si continuitate a marilor directii de dezvoltare a Romaniei", a explicat Geoana.

Coordonatorul expertilor CND, analistul financiar-bancar Florin Ilie, a facut o prezentare a obiectivelor platformei, precizand ca exista un termen prestabilit de circa trei luni de zile pentru aplicarea acestora.

Astfel, CND doreste "atingerea unui consens intre reprezentantii mediului de afaceri, ai mediului social, ai mediului politic, ai mediului academic, ai institutiilor statului si ai altor categorii din societate si organizatii internationale implicate, privind principalele directii de dezvoltare pentru Romania si modul de asigurarea punerii acestora in practica".

La eveniment au luat parte atat vicepresedintele Senatului, Teodor Melescanu (PNL), vicepresedintele aceluiasi for, Petru Filip(PD-L), precum si Alteta Sa, Principele Radu, episcopul vicar patriarhal, Ciprian Campineanu, fostul comisar european, Gunter Verheugen, dar si o serie de reprezentanti din societatea civila.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a obtinut sprijinul Bancii Mondiale pentru constituirea unui Comitet National pentru Dezvoltare, in urma unei intrevederi cu vicepresedintele BM, Philippe Le Houerou.

Potrivit "Adevarul", initiativaCNDeste menita sa-i refaca fostului lider al PSD "profilul public". Comitetul ar putea fi o alternativa de cariera pentru seful Senatului in situatia in care relatia dintre Mircea Geoana si actuala conducere a PSD se va deteriora iremediabil.
Sursa: rNews

Articol citit de 714 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DRAGI CONATIONALI,

ROMANIA ARE NEVOIE MAI PUTIN CA NICIODATA DE ORGANIZATII SI DE PARAORGANIZATII, CU NUME SFORAITOARE, GEN... DL GEOANA SI TOTI PRETINSII ANALISTI AR TREBUISA OFERE SOLUTII CLARE-CLARE-CLARE, ALTFEL... ABURI IN CIORBA DE FASOLE.

 

Cuvantul "consens" pentru dezvoltarea tarii l-ai modificat tu?

Tu cu cumnatul ai "modificat" Agricultura Romaniei. 80 de milioane de dolari!!!
Ce mai doresti sa "modifici"?

Suna promitator si confuz

Mircea Geoana fost presedinte si Victor Ponta actual presedinte al celui mai mare partid PSD, un partid ce se
remorcheaza greu, se reformeaza greu, are oameni grei ce
ofera liderilor zile grele. Da, relatia intre cei doi e
relativ deteriorata.Mircea Geoana cauta aternativa si posibil sa fie viabila. O data Mircea Geoana a reusit cu sprijinul aripei de Cluj. Azi e diferit. Dar cine stie ? Are sprijinul Bancii Mondiale. Produsul concret :
"instrumente si metode analitice de evaluare a performantelor publice".Suna politic si nu a dezvoltare dar cert promitator si confuz.
Comitetul National de Dezvoltare are politicieni sau tehnocrati ?

 

Prima analiza

Propun ca prima analiza a CND-ului sa fie cea care sa gaseasca resursele de a plati cate 30.000 de euro de caciula promisi de Mircea Geoana pentru fiecare cetatean roman care se reintoarce in Romania si se stabileste la tara sa practice agricultura. Sa vedem daca promisiunea lui Mircea Geoana care a sustinut ca exista aceste resurse, trece examenul "instrumentelor de tortura" "de corectare si disciplinare a arbitrariului, a incompetentei sau a coruptiei din viata publica romaneasca" ....

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor