Geoana: Compania energetica unica are ca scop privatizarea Hidroelectrica

Vineri, 22 August 2008, ora 15:48
1221 citiri
Geoana: Compania energetica unica are ca scop privatizarea Hidroelectrica

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri ca infiintarea companiei energetice unice are drept scop privatizarea Hidroelectrica pe Bursa, catre cumparatori cu destinatie precisa si ca formatiunea sa isi mentine intentia de a depune o motiune de cenzura daca acest holding va fi infiintat.

"De fapt, tinta este Hidroelectrica, cea mai mare si mai profitabila companie care a ramas in portofoliul statului, tinta este privatizarea Hidroelectrica sub pretextul acestei comasari, se doreste listarea la Bursa, cu cumparatori cu destinatie precisa. Este o incercare de a ajunge la Hidroelectrica, cea care are cea mai ieftina energie, dupa nuclear din Romania. Motiune de cenzura pe tema aceasta este o tema activa pentru PSD", a declarat liderul PSD, citat de NewsIn.

Geoana a mai spus ca infiintarea unei companii nationale energetice e neavenita in conditiile razboiului in Caucaz, cand nu se stie ce implicatii asupra rutelor energetice va avea prezenta rusilor in Georgia sau rezultatul dialogului intre Rusia si UE cu privire la pretul de import a gazelor rusesti catre UE.

"Este unul din marile tunuri care se pregatesc pe final de mandat. Nu poate fi permis, este o incercare de a ajunge la Hidroelectrica, cea care are cea mai ieftina energie, dupa nuclear din Romania", a conchis presedintele social-democrat.

Liderul PSD a mai spus ca energia a devenit o tema economica si sociala strategica si ca Romania nu poate sa faca din acest domeniu o "jucarie pentru acolitii politici" ai actualei puteri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Mircea Geoana, #privatizare, #comapanie energetica, #unica, #Hidroelectrica , #PSD