Geoana: Costul reformelor sa il suporte nomenclatura si clientela politica

Vineri, 24 Octombrie 2008, ora 13:11
1497 citiri
Geoana: Costul reformelor sa il suporte nomenclatura si clientela politica

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, vineri, ca nomenclatura politica si clientela partidelor trebuie sa plateasca pentru costurile reformelor si nu, ca pana acum, cetatenii, social-democratul avertizand ca Romania risca sa intre intr-o criza sociala.

Geoana a spus ca Romania este intr-o oarecare masura ferita de efectele crizei economice globale, dar ca exista riscul sa apara o criza sociala, informeaza NewsIn.

"Riscul este ca Romania sa traverseze o criza sociala, in absenta unor masuri curajoase care sa echilibreze societatea noastra. Nu vreau sa-mi asum rolul de Cassandra politica, ci vreau sa transmit un mesaj optimist, acela ca trebuie sa schimbam radical aceasta teorie paguboasa care spune ca guvernul trebuie sa faca reforma, iar cetatenii sa plateasca costurile", a declarat liderul PSD, cu ocazia lansarii volumului "Modelul social romanesc. Calea catre o alta Romanie".

Presedintele PSD a continuat in acelasi ton spunand ca "noua Romanie nu se va naste din nefericirea populatiei, ci din bunastarea ei" si ca nomenclatura politica si clientela politica trebuie sa suporte costurile acestor schimbari. Este nevoie de un stat social si activ, si-a rezumat Mircea Geoana concluziile cartii sale, pe care a numit-o crezul sau politic si o "pledoarie pentru o Romanie ambitioasa".

Prezent la BCU, unde s-a lansat cartea Geoana, presedintele socialistilor europeni, Poul Nyrup Rassmussen, a declarat ca Romania are nevoie de "o conducere noua, progresista, de stanga", adaugand ca PSD trebuie sa fie capul de afis al reformelor sociale. Si Philip Cordery, secretarul PES, a fost prezent.

Printre cei care s-au mai aflat alaturi de Mircea Geoana la aceasta lansare s-au aflat colegii sai de partid, Adrian Nastase, Adrian Severin, Titus Corlatean, Rodica Nassar, Constantin Nita, Rovana Plumb, Nicu Banicioiu, senatorul Razvan Theodorescu, si candidatul la Senat Sergiu Nicolaescu.

Nu a lipsit nici presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. De asemenea, familia lui Geoana a participat la acest eveniment. La lansare nu a participat insa presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana, #nomenclatura, #reforma, #carte , #PSD