Geoana: Daca Ciolos are o sansa, PSD este dispus sa-l sustina

Joi, 03 Septembrie 2009, ora 19:53
708 citiri
Geoana: Daca Ciolos are o sansa, PSD este dispus sa-l sustina

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, ca ar prefera ca viitorul comisar din partea Romaniei sa fie un social-democrat, dar ca nu are nicio dificultate sa sprijine "un independent de buna calitate".

"As prefera un coleg de-al meu, sau colega de-a mea, daca va fi posibil il vom sprijini, dar cred ca, dincolo de clivajul ideologic, Romania are nevoie de un comisar si de un comisariat foarte puternic la Bruxelles (...), dar spun ca nu am o dificultate, cu tot respectul fata de ceea ce se decide in familia nostra, ca sa sprijinim chiar si un independent de buna calitate pentru un portofoliu important pentru Romania", a declarat Geoana.

Liderul social-democrat a spus ca daca Dacian Ciolos are vreo sansa pentru portofoliul de Agriculura, PSD il va sustine.

"Inainte sa fiu social-democrat sunt un roman. Inainte sa apartin unei familii politice sunt un om care trebuie sa apere interesul national romanesc, deci pentru mine este important ce portofoliu obtine Romania si care este cel mai potrivit comisar pentru respectivul portofoliu.

Daca va exista o sansa pentru Agricultura si domnul Ciolos are o sansa si ca persoana, ca nimeni nu a spus ca are vreun raspuns concret la aceasta problema, agricultura este importanta pentru Romania, si sunt dispus sa mergem probabil catre o candidatura fara culoare politica. Si domnul presedinte Barosso va putea sa decida din punct de vedere al economiei Comisiei Europene viitoare care este subiectul", a mai sustinut liderul PSD.

Socialistii si democratii europeni vor cat mai multi comisari din aceasta familie politica in viitorul executiv comunitar.

La sedinta comuna de miercuri a Prezidiului Partidului Socialistilor Europeni (PES) si a Biroului politic al Grupului socialistilor si democratilor din Parlamentul European s-a decis sa se solicite tuturor liderilor partidelor socialiste si social-democrate din Uniunea Europeana, si in special acelora care formeaza guvernul, sa nu sustina, pentru functia de comisar european, candidati care nu reprezinta familia stangii democrate europene.

Promovarea unor comisari care sustin valorile stangii este cu atat mai importanta cu cat sunt necesare masuri viabile pentru scoaterea Uniunii Europene din criza economica si institutionala, masuri care pot fi promovate prioritar de social-democratii europeni.

Atat Presedintele Comisiei Europene cat si comisarii europeni trebuie aprobati de Parlamentul European, Grupul Socialistilor si Democratilor din PE avand 194 eurodeputati.

Citeste si:
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Ludovic Orban, mesaj pentru tinerii liberali: „Membrii TNL prezenţi la congres nu se vor lăsa controlaţi. Mă aştept de la voi să fiţi liberi” VIDEO
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă, 18 septembrie, la Şcoala de Vară a TNL din staţiunea Venus, că se aşteaptă ca tinerii liberali care vor fi prezenţi la congresul din...
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Sursa: rNews