Geoana declara razboi coalitiei raului: PSD, acolitii si Basescu. Sunt din acelasi film!

Duminica, 14 Februarie 2016, ora 16:55
5072 citiri
Geoana declara razboi coalitiei raului: PSD, acolitii si Basescu. Sunt din acelasi film!
Foto: Facebook / Mircea Geoana

Partidul Social Romanesc (PSRO) va candida cu liste si candidati proprii la alegerile locale si parlamentare din 2016 impotriva "coalitiei raului" reprezentata de "PSD, acolitii sai si Traian Basescu", a anuntat, duminica, presedintele formatiunii, Mircea Geoana.

"PSRO este o alternativa la actualul carusel de partide traditionale si consideram ca este obligatoriu, in conditiile in care in jurul PSD si al satelitilor acestuia si al lui Traian Basescu s-a constituit o adevarata coalitie a raului, care incearca sa perpetueze vechiul sistem politic, vechiul sistem corupt si mafiot, vechiul sistem care incearca sa-si salveze privilegiile si sa schimbe mersul justitiei, avem obligatia impreuna cu cei care cred in aceste idealuri de schimbare si de transformare adevarata sa cream o alternativa mai puternica.

Si, de aceea, suntem deschisi pentru stabilirea de acorduri de guvernare si de majoritati post electorale cu partide care doresc sa vina in intampinarea crezului si prioritatilor noastre. Este vorba de PNL, de alte formatiuni de talie poate mai mica, ca e vorba de platforme civice, de cetateni care doresc sa reprezinte adevarata schimbare.

Decizia noastra este sa intram intr-o discutie post electorala si un acord politic post electoral cu PNL. Este un pas pe care am stabilit sa-l facem in perioada imediat urmatoare", a afirmat Geoana intr-o conferinta de presa.

Potrivit acestuia, alianta va fi una post electorala cu PNL, in conditiile in care "PSRO este un partid social democrat modern", iar liberalii au o alta doctrina.

"Nu cream niciun fel de amalgam intre doua doctrine diferite, suntem doua partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentara cu PNL din aprilie anul trecut. Avem o baza de colaborare si o baza de dialog... tot ce inseamna o colaborare in ziua votului si dupa ziua votului este o consecinta fireasca a acestor lucruri. Daca vor fi doua tururi, si sper sa fie doua tururi (...), candidatul cel mai bine plasat va fi sustinut", a explicat Geoana.

Potrivit acestuia, PSRO "are o predispozitie fireasca" catre zona ecologista.

PSRO a decis, duminica, lansarea intr-o ampla dezbatere a ofertei publice pentru alegerile locale, aceasta fiind insotita si de o platforma de dezbateri publice in care opiniile se pot transforma in acte normative.

"Schimbarea adevarata incepe acum, este o oferta politica moderna. (...) Anul 2016 este decisiv in a produce o schimbare adevarata in modul in care Romania este condusa si administrata. Daca anul 2016 va permite reproducerea vechiului sistem politic, sansele ca romanii sa prospere si sa putem sa infruntam impreuna vremurile complicate pe care le avem in plan intern si international vor fi foarte scazute.

Dorim in continuare ca guvernarea centrala si locala pe care o propunem sa fie in interesul oamenilor, si nu a unei elite oligarhice care s-a invatat sa profite si sa sifoneze banul public", a aratat Mircea Geoana, care a pledat pentru o noua clasa politica.

El a aratat ca au existat foarte multe speculatii cu privire la aliante sau la alte moduri de recoagulare a spatiului politic.

"Stim ca nu va fi usor, ca ducem o lupta impotriva unor partide care au mai multe resurse si care blocheaza transformarea si progresul Romaniei. (...) Suntem partidul care propunem in oferta noastra politica 'Romania sociala' schimbari radicale.

Vreau sa ducem o lupta nemiloasa impotriva 'coalitiei raului', care incearca cu disperare sa pastreze vechiul mod de a face politica in Romania. 'Coalitia raului' - PSD, acolitii lor si Traian Basescu sunt din acelasi film. Incearca sa intoarca justitia si sa opreasca lupta impotriva coruptiei. Toti!", a subliniat liderul PSRO.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#Geoana PSRO, #Geoana alegeri locale, #Geoana alianta parlamentare , #PSD