Geoana, despre Statutul parlamentarilor: De ce sunt mai cu mot parlamentarii?

Joi, 14 Februarie 2013, ora 20:41
1444 citiri
Geoana, despre Statutul parlamentarilor: De ce sunt mai cu mot parlamentarii?

Statutul parlamentarilor rezolva o problema tehnica, dar putea fi facut mai precis, declara senatorul PSD, Mircea Geoana. El spune ca parlamentarii nu trebuie sa fie "mai cu mot" decat alte categorii de demnitari.

Mircea Geoana spune ca Statutul parlamentarilor "din punct de vedere strict tehnic, rezolva o problema care exista in raportul MCV, un raspuns cu privire la modul in care un parlamentar declarat a fi incompatibil rezolva aceasta problema de incertitudine fata de statutul sau".

Senatorul PSD crede insa ca Statutul parlamentarilor "putea fi facut mai clar si mai precis".

"Nu vad ce ai de castigat in prelungirea cu 30 de zile, de la 15 zile cat are tot demnitarul roman, de la presedinte la consilier local sau judetean sau municipal, de ce parlamentarii sunt mai cu mot si trebuie sa aiba 45 de zile! Sunt explicatii cu privire la partea de publicitate. Intr-adevar, trebuie sa-i aduci la cunostinta, trebuie ca si Parlamentul sa fie incunostiintat, trebuie sa existe o anumita perioada de gestatie in astfel de situatii.

Deci din punct de vedere strict formal, cutiuta numita incompatibilitate la parlamentar a fost bifata, dar cred ca din punct de vedere al modului in care a fost facut, putea fi facuta mai precis, mai clar si sa nu mai avem loc de suspiciune sau de interpretare din acest punct de vedere", afirma parlamentarul, la RFI Romania.

Parlamentarii si-au votat statutul - Perioada de contestare a incompatibilitatii creste la 45 de zile

Mircea Geoana precizeaza ca personal, ar fi facut "un termen mai compact decat cel care a fost gasit in Parlament, un termen mai scurt, pentru a nu crea senzatia unei categorii care are un tratament privilegiat fata de alte categorii de demnitari din tara asta".

Statutul parlamentarilor, reexaminat si adoptat miercuri de plenul reunit al celor doua Camere prevede intre altele ca parlamentarii declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate vor putea contesta decizia in 45 de zile. Termenul initial era de numai 15 zile. Cei care nu o fac isi pierd mandatul. Alte categorii de demnitari au insa 15 zile la dispozitie pentru o eventuala contestatie.

Citeste mai multe despre Geoana: Statutul parlamentarilor putea fi facut mai clar; de ce sunt mai cu mot parlamentarii decat alti demnitari?, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana Statut parlamentari, #Geoana probleme Statut parlamentari , #PSD