Geoana, despre vizita lui Basescu in SUA si a lui in Rusia

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 23:55
3568 citiri
Geoana, despre vizita lui Basescu in SUA si a lui in Rusia

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, marti seara, ca, dupa parerea sa, vizita lui Traian Basescu in SUA a fost organizata pe linia serviciilor secrete, nu pe calea obisnuita, a diplomatiei.

Geaoana a mai vorbit si despre vizita sa in Rusia, pe care a considerat-o "banala" si destinata stabilirii unor relatii de comunicare.

"Canalul oficial pe care s-a organizat nu a fost cel al Ministerului de Externe, ci al relatiilor pe zona de servicii de informatii si zona militara", a declarat Mircea Geoana la B1 TV.

Totodata, fostul presedinte PSD s-a aratat de parere ca "nu avea cum sa plece domnul Basescu fara sa aiba o confirmare a intalnirii cu Obama" si ca "e important ca s-au intalnit".

In opinia sa, intalnirea scurta cu Barack Obama a fost cauzata de timpul restrans al acestuia din urma, dar ca s-a preferat o discutie in extenso cu vicepresedintele Joe Biden.

"S-a mers pe o varianta prudenta, sa nu facem prea multa publicitate vizitei", a mai spus acesta.

Importanta Romaniei va creste

Senatorul PSD crede ca importanta Romaniei va continua sa creasca pentru SUA, mai ales in contextul in care alti aliati americani se indeparteaza de conducerea de la Washington.

"Importanta Romaniei pentru America a crescut exponential, cred ca lucrurile nu se vor opri aici, investitiile in relatia strategica cu Romania va continua (...)Romania va deveni un jucator si mai influent decat este astazi", a mai spus Geoana.

Fostul candidat prezidential crede ca Basescu "a fost relativ consecvent pe linia asta atlantista, e un lucru bun in politica, lumea stie de unde sa te ia" si ca "America nu alege presedintele Romaniei, dar sunt preocupati de ce se intampla in Romania".

De ce a mers Geoana in Rusia

Intrebat despre vizita sa in Rusia, din timpul campaniei prezidentiale, Geoana a raspuns: "E banal, e ceea ce face orice personaj politic - incearca sa stabileaca punti de comunicare, un dialog elementar".

El a vorbit si despre acuzatiile din campanie, conform carora ar fi de partea rusilor, amintind ca ambasadorul american il considera cel mai bun prieten al SUA din Romania.

"Daca cineva a crezut propaganda aia incredibila si insailata despre un om educat in Occident, patriot, fiu de militar -inseamna ca sunt inca suficienti creduli in Romania", a mai declarat Geoana.

Citeste si:
Dacian Cioloș, în plenul Parlamentului: „Nu doresc să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii. Acest guvern poate fi ieșirea din criză”
Dacian Cioloș, în plenul Parlamentului: „Nu doresc să fac un spectacol politic. Suntem în mijlocul furtunii. Acest guvern poate fi ieșirea din criză”
Președintele USR Dacian Cioloș a declarat miercuri, 20 octombrie, în plenul Parlamentului că la votul de învestitură nu vrea să atace pe nimeni și a sublinia că „suntem în mijlocul...
PSD anunţă că va vota împotriva Guvernului Cioloş
PSD anunţă că va vota împotriva Guvernului Cioloş
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, înainte de şedinţa plenului reunit în care se va da votul de încredere pentru Cabinetul Cioloş că social-democraţii vor vota împotrivă....
Sursa: Ziare.com