Geoana: Dosarele celor opt sunt facaturi

Vineri, 18 Ianuarie 2008, ora 15:04
817 citiri
Geoana: Dosarele celor opt sunt facaturi

Mircea Geoana nu este surprins de decizia ministrului interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, privind avizele in cazul celor opt demnitari si a aratat ca dosarele acestora ar fi putut fi instrumentate "politic" si "neglijent", a declarat, vineri, liderul PSD, informeaza NewsIn.

"Nu ma surprinde nimic la modul neglijent in care se lucreaza dosarele politice in Romania, nu ma mira. Sunt absolut convins ca exista suficient de multa decenta si verticalitate in sistemul judiciar romanesc ca sa nu se lase incovoiati de presiunea politica incredibila pe care Traian Basescu o face asupra actului de justitie.

Sunt absolut convins ca se va separa foarte curand adevarul de fabricatiunea politica", a declarat liderul social-democrat, comentand gestul Ministerul Justitiei in cazul dosarelor in care sunt anchetati opt actuali si fosti ministri.

Ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, i-a trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare prin care il informeaza ca, in conformitate cu Legea 115 privind raspunderea ministeriala, se afla "in imposibilitatea legala si obiectiva" de a trimite avizele pentru cele opt dosare de ministri la Parchet sustinand ca legea stabileste ca odata cu avizele trebuie transmise si dosarele in cauza.

Teodor Melescanu a spus, vineri, la Iasi, ca atributiile lui Basescu legate de procedura cu avizele pentru cei opt ministri sunt clare si ca, potrivit legii raspunderii ministeriale, MJ ar trebui sa trimita parchetului avizele si dosarele, insa acestea din urma nu au fost trimise de la Cotroceni.

"Verificand documentatia primita de la Presedintie, a rezultat ca aceasta era incompleta, constand doar in referatele procurorilor de caz si ale procurorilor sefi ai structurilor de parchet, lipsind dosarele propriu-zise. Intr-o atare imprejurare, ministrul justitiei nu a putut pune la dispozitia parchetului dosarele, in conditiile legii", a precizat vineri, pentru NewsIn, Ministerul Justitiei.

Presedintele Basescu a trimis, miercuri, ministrului interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, cererile de declansare a urmaririi penale a opt fosti si actuali ministri, Adrian Nastase, fost prim-ministru al Romaniei, Miron Tudor Mitrea, fost ministru al lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Tudor Alexandru Chiuariu, fost ministru al justitiei, Zsolt Nagy, fost ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Victor Babiuc, fost ministru al apararii nationale, Nicolae Paul Anton Pacuraru, ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse, Ioan Codrut Seres, fost ministru al economiei si comertului, Decebal Traian Remes, fost ministru al agriculturii si dezvoltarii rurale, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
Dosarul ”mafiei lemnului” din Apuseni: Comisar șef de poliție, cap de listă la inculpați
Şeful IPJ Alba, Dogaru Florin Constantin, este acuzat de DNA de abuz în serviciu. De asemenea, alţi poliţişti şi un ofiţer DGA din judeţ sunt vizaţi de diferite acuzaţii, fiind inculpaţi...
Recordul trist al României: suntem pe primul loc în topul țărilor investigate pentru fraudarea fondurilor europene
Recordul trist al României: suntem pe primul loc în topul țărilor investigate pentru fraudarea fondurilor europene
România este membrul UE implicat în cele mai multe anchete de fraudare a fondurilor europene, arată raportul pe 2023 publicat de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), miercuri, 19...
#Geoana, #melescanu, #DNA , #PSD
  1. USR alege timp de două zile noul președinte al partidului. Cine sunt cei 6 candidați validați
  2. Alegerile locale vor fi reluate: Localitățile în care cetățenii vor merge din nou la vot
  3. Ce nume noi și care sunt personajele controversate care ajung în Parlamentul European. Aleșii vor câștiga peste 7.000 de euro pe lună
  4. Primăria Capitalei va fi restructurată. Opt instituții și direcții vor fi desființate. Ce se întâmplă cu angajații
  5. Nicușor Dan, în atenția USR, pentru alegerile prezidențiale 2024: „Ar fi un super câștig!"
  6. Prima promisiune a Elenei Lasconi, ca prezidențiabil. Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Ce șefi de stat o inspiră
  7. Elena Lasconi pregătește revoluție în USR: "Ei au adus aici partidul". Drulă și Barna, primele nume de pe "lista neagră"
  8. Elena Lasconi (USR) amenință cu demisia: „Sănătate bună şi noroc, dragoste cu sila nu se poate!"
  9. Mizele privind data alegerilor prezidențiale. PNL și PSD, ping-pong între avantaje și dezavantaje
  10. Rezultatele alegerilor au declanșat haosul într-un oraș din vestul țării. Conducătorii primăriei și-au dat demisia, iar câștigătorii nu se grăbesc să preia puterea