Geoana: Este prematur ca Nastase sa revina

Joi, 21 Februarie 2008, ora 09:04
1906 citiri
Geoana: Este prematur ca Nastase sa revina

Liderul PSD, Mircea Geoana, admite ca sunt opinii potrivit carora este prematur ca fostul premier Adrian Nastase sa revina intr-o functie, dupa ce acesta si-a anuntat candidatura pentru sefia Consiliului National al PSD.

Geoana spulbera, astfel, visele de marire ale lui Nastase, care isi luase deja rolul in serios si avertiza asupra unor nereguli in organizarea Consiliului National, nereguli care ar putea influenta votul la alegerea presedintelui acestui for.

"Opinia majoritatii conducerii partidului este ca indepartarea colegului Dan Mircea Popescu dupa trei ani de munca asidua ar fi un gest de ingratitudine si ca Adrian Nastase trebuie cooptat in deciziile noastre, dar ca este prematur ca el sa revina in pozitii alese inainte de a-si fi rezolvat problemele de imagine.

Eu, ca presedinte, nu vreau sa ma pronunt asupra acestor lucruri, pentru ca nu opinia mea conteaza, ci votul democratic al membrilor CN.

Colegii nostri sunt suficient de maturi pentru a pune in balanta si

calitatile, si defectele celor doi si sa evalueze consecintele votului acordat pentru interesul partidului in acest an decisiv pentru tara si pentru PSD", a mai spus Mircea Geoana, in cadrul interviului acordat Jurnalului National.

Intrebat daca s-ar incerca, in teritoriu, inlocuirea membrilor de drept ai Consiliului National cu altii care sa voteze impotriva lui Nastase, presedintele social-democratilor a raspuns ca acest lucru "este o

intoxicare".

"Nu vor participa si vota decat membrii Consiliului alesi de Congres, conform Statutului", a declarat el, recunoscand ca a trimis o circulara in judete prin care informa liderii de filiale ca orice modificare in lista membrilor Consiliului se va face numai cu acordul lui, tocmai pentru a evita abuzurile.

Geoana a infirmat afirmatiile lui Nastase, care nu exclude posibilitatea unui congres extraordinar dupa locale, daca PSD va inregistra un scor slab.

"Unii visau Congrese si dupa europarlamentare. Poate ca unii chiar doresc ca lucrurile sa mearga rau pentru partid ca sa-si poata exploata propriile frustrari si vise de marire", a precizat liderul PSD.

Adrian Nastase a scris, miercuri, pe blogul personal ca a primit mai multe telefoane de la colegi din tara, care i-au relatat ca nu au fost inca instiintati de convocarea sedintei Consiliului National de joi, unde fostul premier se va confrunta cu Dan Mircea Popescu pentru sefia acestui for.

"Unii dintre ei mi-au spus ca se incearca schimbarea lor cu alte persoane sau, in cel mai rau caz, lasarea lor "acasa", pentru ca ar putea vota dupa capul lor. Nu stiu daca sunt adevarate aceste informatii.

Totusi, daca inainte cu doua zile inainte unii membri ai Consiliului nu au fost informati despre data sedintei, nu este in regula.

Iar daca se incearca schimbarea listelor de membri (membrii Consiliului National, alesi la Congresul din 2006, sunt listati pe site-ul partidului!), atunci este foarte grav", sustine Nastase, adaugand si informatia, obtinuta tot de la "colegi", ca se fac si liste cu "invitati" si ca nu ii este "foarte clar" ce ar trebui sa faca "invitatii" la sedinta de constituire a Consiliului.

Spusele fostului premier sunt confirmate de surse din PSD, acestea sustinand ca in filialele conduse de apropiati ai lui Geoana se incearca inlocuirea membrilor alesi ai Consiliului cu oameni care vor vota impotriva lui Nastase.

In plus, ar exista o strategie intreaga prin care fidelii lui Geoana doresc sa impiedice revenirea fostului premier. Din aceasta ar face parte si "parazitarea Consiliului cu teme fulminante" ca motiunea de cenzura si alegerile anticipate, urmarindu-se in acest fel sa se distraga atentia de la alegerea presedintelui si a trezorierului.

Totodata, este discutata si varianta ca la Consiliu sa se propuna un vot de blam impotriva lui Ion Iliescu pentru declaratiile publice contrare pozitiei oficiale a partidului, vot care sa fie folosit pentru crearea unei mase critice la adresa lui Nastase, sustinut de Iliescu pentru functia de sef al Consiliului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Geoana, #prematur, #Nastase, #sa revina , #PSD