Geoana, exclus din PSD: Adio, tovarasi, pe curand, prieteni!

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 20:00
4155 citiri
Geoana, exclus din PSD: Adio, tovarasi, pe curand, prieteni!
Foto: TVR Info

Mircea Geoana, proaspat exclus din randurile social-democratilor, a acuzat marti seara "aceasta executie planificata si aceasta forma de-a dreptul stalinista de a elimina un fost presedinte".

Fostul conducator al PSD le-a transmis celor din sala de executie "Adio, tovarasi, pe curand, prieteni!", precizand, cu lacrimi in ochi, ca se va mai intalni, "intr-o forma sau alta", cu fostii sai colegi.

Mircea Geoana a lansat acuzatii dure, numindu-l pe Victor Ponta "o marioneta", iar pe Ion Iliescu l-a catalogat drept "o piaza rea pentru partid".

"Din pacate, acest partid, atata vreme cat este condus din umbra de domnii Iliescu si Nastase nu are nicio sansa de reformare. Au pus in fruntea partidului o marioneta pe care o manipuleaza si care are, la o varsta atat de frageda, apucaturi tiranice si o lipsa cumplita de caracter", a mai declarat fostul prezidentiabil.

Acesta a acuzat maniera "stalinista" a "executiei planificate" de eliminare a unui fost presedinte de partid. "A fost vorba de o decizie anuntata, domnul Ponta si-a pus demisia pe masa, santajand colegii cu un risc de instabilitate in partid", a acuzat Geoana, insa a subliniat ca intelege presiunea la care colegii sai au fost supusi.

Geoana a mai declarat ca excluderea sa "este o decizie nedreapta", mentionand ca la 18:03 a vazut, in scris, pentru prima oara acuzatiile care i se aduc.

Mircea Geoana a fost exclus din PSD

"La ora 18.03 am primit primele acuzatii. De doua saptamani Ponta si acolitii sai bat campii, de-abia azi au reusit sa produca un document, dupa mascarada de la Comisia de Integritate. Domnul Iliescu este in acest moment o piaza rea pentru partid", a mai spus Geoana, adaugand ca "Traian Basescu a ajuns presedinte pe mana lui Ion Iliescu".

Fostul conducator al PSD a marturisit ca "niciodata nu am vazut un ton asa suburban", precum acela folosit de Victor Ponta.

"Partidul se indreapta intr-o gresita si nefericita directie. S-a vorbit si despre un Congres Extraordinar. Mai devreme sau mai tarziu, acest Congres va avea loc si va reusi, inainte de alegerile din 2012, sa inlature ranchiuna domnului Iliescu si incapacitatea domnului Ponta de a conduce acest partid", a completat Mircea Geoana.

In continuare, presedintele Senatului a corelat din nou imaginea PSD cu "amintirile bolsevice care au guvernat Romania pana in 1989".

"Partidul meu nu a scapat de aceasta memorie bolsevica, in care daca cineva spune intr-un fel si cineva in alt fel, acela trebuie mazilit si executat", a declarat Geoana.

Alegerile din 2004, pierdute pe mana lui Iliescu

El a subliniat ca, in 2004, alegerile prezidentiale au fost pierdute pe mana lui Ion Iliescu. "In 2004, Traian Basescu a ajuns presedinte pe mana lui Ion Iliescu. El nu l-a vrut pe Adrian Nastase. Acesta este adevarul", a mai sput presedintele Senatului.

Iliescu ii raspunde lui Geoana: Nu stiu cum isi permite o asemenea obraznicie!

Geoana a precizat ca nu intentioneaza sa se retraga din politica, afirmand ca, "intr-o forma sau alta", se va mai intalni cu fostii sai colegi. "Nu ma despart de partid, ma despart de aceasta gasca despre care se spune ca este conducerea de partid. Raman fidel convingerilor mele politice", a completat Geoana.

"Pot sa spun celor din sala de executie: Adio, tovarasi, pe curand prieteni!", si-a incheiat Geoana declaratia.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a fost exclus, marti, din PSD, in urma deciziei luate in cadrul sedintei Comitetului Executiv al partidului.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#exclus Geoana PSD , #PSD