Geoana, impotriva declansarii campaniei electorale premature: Cititi bine calendarul!

Miercuri, 07 August 2013, ora 17:34
1929 citiri
Geoana, impotriva declansarii campaniei electorale premature: Cititi bine calendarul!

Senatorul PSD Mircea Geoana este de parere ca o declansare prematura a campaniei electorale pentru anul 2014 este "inutila" si "contraproductiva", punand in context situatia creata de privatizarea CFR Marfa.

"Anul 2013 nu este unul electoral si trebuie sa profitam de acest apect pentru a ne concentra asupra cresterii economice. A intrerupe tendinta pozitiva a economiei prin declansarea prematua a campaniei pentru 2014 reprezinta un atac impotriva interesului general, in conditiile in care in ultima perioada avem parte de semnale pozitive care trebuie sustinute de toata lumea, nu doar de Guvern.

Ma refer aici la iesirea zonei euro din recesiune, la scaderea ratei dobanzii de referinta, la acordul cu FMI, la cresterea absorbtiei fondurilor europene in luna iunie", arata fostul ministru de Externe, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Geoana da exemplul reducerii dobanzii de referinta, despre care spune ca este "un subiect mult mai important decat politizarea nesfarsita a privatizarii CFR Marfa de catre presedintele Basescu".

"Prin reducerea dobanzii de referinta, atat cetatenii, cat si firmele se pot imprumuta mai usor, in conditii mai avantajoase, fapt ce va conduce la salarii mai bune si la locuri de munca noi.

De pe urma scandalului CFR Marfa, provocat fara sens de atacurile presedintelui, singurul lucru pe care il 'castiga' romanii este un circ ieftin, ce genereaza nervi si o periculoasa alunecare inspre instabilitate politica, ceea ce poate afecta direct, in sens negativ, economia, locurile de munca si salariile", a explicat senatorul PSD.

Tariceanu si scaderea TVA la paine, in vizorul lui Geoana

De asemenea, acesta face trimitere si catre fostul premier Calin Popescu Tariceanu, al carui apel prin care indeamna PNL sa ia atitudine in fata a ceea ce numeste "masurile economice gresite ale Guvernului" este "o eroare majora".

Tariceanu, atac la Guvern: Masuri potrivite pentru o tara de asistati (Video)

In plus, Mircea Geoana nu uita nici de reducerea TVA la paine, apreciind ca aceasta "este o optiune fiscala pe care Guvernul a luat-o cu scopul de a stimula un domeniu strategic", in vederea scoaterii la lumina a evaziunii fiscale, insa fara a fi precizate masurile concrete de a realiza acest obiectiv, ci doar sugestii generale, in opinia fostului ministru de Externe.

Ponta: Reducem TVA la paine la 9% si crestem accizele la alcool si bunuri de lux

"Guvernul trebuie lasat sa-si faca treaba. Nu este momentul acum sa blocam activitatea guvernului din considerente electorale care nu au nicio legatura cu ceea ce asteapta oamenii de atata timp de la clasa politica: locuri de munca, salarii si pensii mai bune, preturi mai accesibile la produsele de baza, servicii publice de calitate.

Fac un apel public catre toti cei care nu citesc bine calendarul. Nu suntem in campanie electorala! Romania nu are nevoie de o campanie electorala de un an si jumatate. Prioritatea zero este buna guvernare, la care cu totii trebuie sa contribuim pentru a intari tendinta pozitiva a economiei, atat de pretioasa dupa o perioada cumplita de criza si de prabusire a nivelului de trai", a mai declarat Mircea Geoana.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana campanie electorala, #Geoana CFR Marfa, #Geoana guvernare Romania, #Geoana scadere TVA , #PSD