Geoana: In iunie votam cele doua coduri juridice

Joi, 12 Februarie 2009, ora 11:41
1182 citiri
Geoana: In iunie votam cele doua coduri juridice

"Parlamentul Romaniei va adopta, cel tarziu, pana la data de 15 iunie noua forma a celor doua coduri juridice care au fost dezbatute prea mult pana in prezent, dupa ce vom analiza raportul pe Justitie prezentat joi de Comisia Europeana", a precizat liderul PSD, Mircea Geoana.

Acesta si-a exprimat speranta ca aceasta masura va aduce un raport favorabil Romaniei in luna iulie a acestui an.

"Am discutat in cadrul coalitiei si despre ceea ce vom face dupa ce Comisia Europeana va prezenta joi Raportul de monitorizare pe Justitie. Decizia coalitiei este ca cele doua coduri juridice care se afla deja de prea mult timp in dezbateri sa fie votate si aprobate pana la 15 iunie", a precizat acesta.

In acelasi timp, presedintele Senatului a reiterat ideea ca subiectul Gabriel Oprea ar trebui ingropat definitiv, pentru ca gestul de joi, de propunere a acestuia din partea PD-L sa faca parte din comisia SRI, a creat tensiuni inutile in coalitie, dar si in mediul politic din Romania.

"Tensiunile de miercuri din Parlament nu mi s-au parut bune. Una e sa mangai pe crestet pe cineva care te-a ajutat si alta e sa vrei sa il impui. A fost un gest de intelepciune din partea lor ca au retras propunerea, iar acest subiect trebuie inchis definitiv", a precizat Geoana.

Insa liderul PSD si-a platit polita pentru "indrazneala" PD-L de a-l reinvia pe Oprea precizand ca Traian Basescu se afla deja in campania electorala.

"Am si eu semnele mele de intrebare legate de cei doi secretari de stat de care spunea presedintele ca sunt patati. Nu stiu numele, trebuie intrebat presedintele. Declaratiile de joi au fost un inceput de repetitie cu public al campaniei electorale", a mai spus acesta.

Liderul PSD a mai spus ca i-a cerut ministrului de Finante, Gheorghe Pogea, sa faca orice este necesar pentru ca bugetul alocat cercetarii sa fie marit in asa fel incat acest domeniu sa supravietuiasca si sa fie continuate alte proiecte importante.

"Am discutat ca sumele din bugetul pe 2009 pentru administratiile locale sa nu fie mai mici decat sumele prevazute in 2008. Vrem sa le dam resursele necesare ca sa isi continuie proiectele locale si sa investeasca in infrastructura, ca economia si industria locala sa se alinieze la cea nationala", a mai precizat acesta.

Printre altele, conducerea coalitiei guvernamentale a discutat in sedinta de joi despre situatia de la Rovinari care tinde sa devina o problema mare, avand in vedere ca autoritatile internationale au deschis deja o ancheta.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Mircea Geoana, #vota coduri juridice, #iunie Parlament, #raport Justitie Europa , #PSD