Geoana, in razboi cu Iliescu: Da dovada de rautate adunata in timp

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 23:08
4307 citiri
Geoana, in razboi cu Iliescu: Da dovada de rautate adunata in timp

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, afirma ca Ion Iliescu "are o dificultate in a accepta oricare alt lider al partidului in afara de domnia sa", reamintind ca si pe vremea cand Adrian Nastase era presedinte, Ion Iliescu il ataca, "mai mult sau mai putin direct", acest lucru ducand la pierderea de voturi.

Intr-un interviu acordat Mediafax, Mircea Geoana vorbeste despre relatia sa cu Ion Iliescu, cu Victor Ponta, dar si cu Miron Mitrea, pe care il considera nepotrivit pentru a conduce campania lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei.

Geoana sustine ca Iliescu a lansat, in timp, atacuri nedrepte la adresa tuturor presedintilor PSD, fie ca a fost vorba despre Adrian Nastase, Mircea Geoana sau, mai nou, Victor Ponta. Presedintele Senatului il compara, de altfel, pe presedintele de onoare al PSD cu Roberta Anastase.

"Este cel putin ciudat si extrem de prost perceput de public cand Ion Iliescu si Roberta Anastase spun practic acelasi lucru, ca Victor Ponta nu ar suficient pregatit pentru a fi prim-ministru si domnul Nastase ar fi poate un prim-ministru mai bun", spune Geoana.

Printre altele, fostul presedinte al PSD afirma ca Ion Iliescu da dovada de "un fel de rautate adunata in timp".

"Orice forma de dubiu cu privire la persoana candidatului nostru subrezeste sansele partidului pentru a avea succes anul viitor. Cred ca este un fel de rautate adunata in timp, pe care ma mira ca domnul Iliescu, la senectutea la care a ajuns, nu gaseste intelepciunea sa o reprime", afirma Mircea Geoana.

Miron Mitrea nu e potrivit pentru Sorin Oprescu

De asemenea, Geoana lanseaza o serie de critici si la adresa lui Miron Mitrea, afirmand ca alegerea acestuia ca sef de campanie a lui Sorin Oprescu este o idee nefericita.

"Alegerea domnului Mitrea ca sef de campanie a lui Sorin Oprescu este o idee nu foarte fericita, ca sa nu spun nefericita. Pe de o parte, pentru ca maniera brutala in care se incearca impunerea domnului Mitrea la Bucuresti creeaza o reactie fireasca si legitima din partea organizatiei. Pe de alta parte, domnul Oprescu a castigat alegerile pe o nota de independenta si nu cred ca domnul Mitrea reprezinta un plus de vreun fel pentru Sorin Oprescu", sustine presedintele Senatului.

Mitrea: Geoana se baga in seama,organizeaza grupuri revolutionare in PSD

Despre presedintele partidului insa, Geoana nu are prea multe lucruri de comentat: "Daca domnul Ponta, asa cum am discutat acum ceva timp cu dansul, doreste sa aiba sprijinul si experienta mea interna si internationala (...), eu sunt deschis pentru o forma de colaborare".

Pe de alta parte, Geoana sustine ca este timpul ca PSD sa stranga randurile in perspectiva anului electoral 2012 si isi afirma disponibilitatea de a colabora cu reprezentantii conducerii formatiunii.

Modificarea Constitutiei

Presedintele Senatului vorbeste si despre modificarea Constitutiei, afirmand ca sustine mentinerea Parlamentului bicameral, in conditiile in care statul de drept din Romania este din ce in ce mai fragil, iar Executivul are tendinte abuzive.

"Constitutia, in opinia mea, nu poate fi modificata inainte de alegerile de anul viitor, pentru ca actualul Parlament nu este dispus sa intre intr-o astfel de conversatie, pentru ca revizuirea Constitutiei nu se face de dragul unor alegeri. Tema reorganizarii administrativ-teritoriale cred ca, la un moment potrivit, ar trebui discutata, dar nu in aceasta perioada in care totul capata iz electoral si suspiciuni electorale", afirma Mircea Geoana, in cadrul interviului.

Citeste si:
Vicepreședinte liberal, despre negocierea cu AUR: „PNL nu va negocia sau coopera în plan guvernamental cu partide extremiste”
Vicepreședinte liberal, despre negocierea cu AUR: „PNL nu va negocia sau coopera în plan guvernamental cu partide extremiste”
Vicepreşedintele PNL Alexandru Muraru a declarat marți, 27 septembrie, că liberalii nu vor negocia sau colabora la guvernare cu partide extremiste și a transmis că nu vor exista negocieri...
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Precedentul invocat de Orban prin care Cîțu nu mai poate fi numit premier dacă trece moțiunea. „Eu sunt Stan păţitul împreună cu preşedintele Iohannis”
Ludovic Orban a declarat marți, 27 septembrie, că Florin Cîţu nu mai poate fi desemnat din nou premier de către preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care trece moţiunea de cenzură....
Sursa: Ziare.com