Geoana: Legea asistentei sociale este un copy-paste facut de Guvern

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 15:12
1427 citiri
Geoana: Legea asistentei sociale este un copy-paste facut de Guvern
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a criticat marti "graba suspecta" cu care Guvernul intentioneaza sa adopte Legea asistentei sociale, la presiunea institutiilor financiare externe, si considera ca, in forma actuala, opozitia nu o va sustine.

"Exista de multe ori senzatia ca s-a facut copy-paste dintr-o limba straina in limba romana. Nu e prima oara cand Guvernul face acest lucru. E bine sa ai consultanta de la Banca Mondiala, e bine sa te sfatuiesti cu experti internationali, dar poate ca este bine sa gandim si cu capul nostru si sentimentul meu e ca s-a gandit cu capul altora", a comentat presedintele Senatului Legea asistentei sociale.

Mircea Geoana a fost prezent marti la lucrarile Comisiei de munca din Senat, unde a participat si ministrul Sebastian Lazaroiu, luand cuvantul pentru a-si exprima rezervele fata de "mitologia" ca Romania este un stat social supradimensionat. "Suntem statul european care cheltuim cei mai putini bani cu prestatii sociale pe cap de locuitor. Ultimii din Uniunea Europeana. Suntem penultimii din Europa in ceea ce priveste procentul din PIB pentru asistenta sociala", a afirmat social-democratul.

Cu toate acestea, Geoana a precizat ca nu toate elementele legii sunt proaste, dar unele prevederi sunt mult prea vagi, in ciuda asigurarilor date de ministrul Sebastian Lazaroiu ca este vorba doar despre o lege-cadru. " Sunt extrem de multe elemente vagi in acest proiect. Se introduc notiuni si institutii noi care nu sunt corelate cu ceea ce avem in restul sistemului nostru juridic si in sistemul de prestatii sociale", a explicat presedintele Senatului.

In final, Mircea Geoana a opinat ca opozitia nu va sustine acest proiect, in ciuda celor peste 80 de amendamente depuse. "Vom vedea ce iese din comisie, dar la modul cum se pune problema, ca trebuie s-o facem musai pana la sfarsit de septembrie, pentru ca altfel ne bate FMI peste degetute nu este un lucru serios", a spus Geoana, exprimandu-si sentimentul ca "opozitia se va opune".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#mircea geoana lege asistenta sociala, #geoana copy paste guvern , #PSD