Geoana: Miza Comitetului Executiv nu ar trebui sa fie doar excluderea lui Geoana

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 10:01
2032 citiri
Geoana: Miza Comitetului Executiv nu ar trebui sa fie doar excluderea lui Geoana
Foto: Arhiva

Mircea Geoana este de parere ca PSD ar trebui sa discute lucruri mai importante pentru partid decat excluderea sa, la Comitetul Executiv de marti si a cerut organizarea unui Congres Extraordinar al partidului.

Practic, fostul presedinte al partidului si actual presedinte al Senatului, a carui soarta politica urmeaza sa fie discutata marti, crede ca discutiile ar trebui sa fie legate de "viitorul partidului si de soarta sa in alegeri", avand in vedere ca "de un an si jumatate, PSD se scufunda intr-o criza profunda a directiei strategice".

Mircea Geoana scrie pe blogul sau ca "partidul merge intr-o directie gresita, mai ales pentru ca nu merge cu adevarat in vreo directie, ci bajbaie".

Mai mult, in viziunea sa, reuniunea Comitetului Executiv National este, poate, ultima sansa de a indrepta lucrurile.

"PSD si USL vor fi puse, in viitorul cat se poate de apropiat, in fata unui context electoral in care toate regulile se vor fi schimbat: colegiile se redeseneaza, numarul de parlamentari se micsoreaza, regionalizarea este iminenta, iar comasarea va deveni o realitate. Iar in tot acest context, energia colectiva a PSD este indreptata impotriva lui Mircea Geoana?", se intreaba presedintele Senatului.

"Un Congres Extraordinar este imperios necesar. Nici macar actiunea de suspendare nu trebuie sa opreasca aceasta inevitabila clarificare", a mai scris Geoana.

Vineri, Mircea Geoana a trimis o scrisoare CEX al PSD, precizand ca excluderea sa, propusa de Comisia de arbitaj ar fi lovita de nulitate.

Geoana sustine ca la nivelul Comisiei de arbitraj, condusa de Dan Sova, s-ar fi incalcat atat Statutul PSD, dar si Legea partidelor politice, in ceea ce priveste sansele ce trebuie acordate unui membru la aparare.

El mai sustine ca CEx nu poate lua in discutie sanctionarea sa, respectiv excluderea, deoarece intreaga procedura ar fi lovita de nulitate.

"Intreaga procedura a BPN al PSD de a inlocui reprezentantul PSD de la Presedintia Senatului, precum si intreaga procedura ulterioara de sanctionare a mea pentru nerespectarea deciziei BPN sunt lovite de nulitate absoluta intrucat ele au fost desfasurate impotriva Statutului PSD si impotriva prevederilor din Legea Partidelor Politice", scrie Geoana, in scrisoarea adresata liderilor partidului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mircea Geoana comitet executiv PSD, #Mircea Geoana miza excludere PSD, #mircea geoana excludere psd , #PSD