Geoana: Muncesc si cei care dau cu sapa, si cei care dau cu mapa

Vineri, 01 Mai 2009, ora 14:59
1381 citiri
Geoana: Muncesc si cei care dau cu sapa, si cei care dau cu mapa
Foto: Antena 3

Presedintele PSD Mircea Geoana le-a cerut, de 1 Mai muncitoresc, tuturor angajatilor din Educatie si Sanatate sa aiba rabdare si incredere, pentru ca statul va stabi care este ierharia corecta a a valorii siociale.

"Aceasta sarbatoare este o recunoastere a unei valori importate: munca. Nu este sarbatoarea noastra, a stangii, ci si a celui care munceste. Muncesc si cei care dau si sapa, si cei care dau cu mapa. Nu e doar o chermeza politica. In acest context, dascalii trebuie sa inteleaga insa ca nu poti sa-i faci pe toti fericiti pentru ca fiecare breasla sustine ca munca sa este importanta", a declarat Mircea Geoana, intr-o interventie pentru Antena 3.

Presedintele Senatului se vede nevoit sa arbitreze "chestiuni dificile", pentru ca nemultumirile se extind in tot mai multe categorii si ramuri solciale.

"Si politistii sunt importanti, si lucratorii in Justitie, toti sunt importanti. Sunt perfect convins ca si meseria de dascal este destul de importanta", a comentat Geoana decizia sindicatelor de invatamant de a boicota tezele nationale.

Liderul PSD se simte constrans de situatie, pentru ca au fost facute promisiuni de mariri salariale in vremea cand criza economica nu afectase Romania, iar acum banii nu ajung pentru a pune in practica acest lucru.

"Trebuie sa recalibram aceasta situatie. Dascalii trebuie sa inteleaga insa ca risca sa piarda sprijinul si afectiunea familiilor. Sunt convins ca printr-o discutie serioasa si sa spunem ca atat putem azi. Vor gasi un echilibrui just si un program rational si credibil", a adaugat Geoana.

"Subiectul salarii si pensii mai mici trebuie reanalizat in Guvern. Daca cei sacrificati sunt cei de la baza piramidei sociale, atunci avem o problema de recunaostere a valorii", a mai spus presedintele PSD.

Totodata, Geoana a explicat ca situatia dramatica a economiei romanesti este cauzata si de scaderea consumului intern.

"Toata lumea se plange ca a fost un exces de consum intern in ultimii ani. Acum riscam sa omoram economia romaneasca pentru ca nu mai consumam nimic", sustine Geoana.

Ecaterina Andronescu: Profesorii nu si-au pierdut rabdarea

"Nu cred ca si-au pierdut rabdarea profesorii. Acum cine trebuie sa isi piarda rabdarea: elevii din banca? In acest moment nu e posibil sa ne ducem proiectul la bun sfarsit, dar nu renuntam. Va fi o esalonare in timp a raspunsurilor la intrebarile lor", a asigura si ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Andronescu a promis si ca, la prima rectificare pozitiva, Educatia va primi din resursele care i s-au luat.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (22 aprilie - 5 mai) va fi unul cu alternanţe semnificative de temperatură, atât pe timpul zilelor, cât şi pe...
#Mircea Geoana, #1 Mai, #greva profesori, #rectificare bugetara , #PSD