Geoana: Nici Reagan, Chirac si Mitterand nu au castigat din prima incercare

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 14:08
4127 citiri
Geoana: Nici Reagan, Chirac si Mitterand nu au castigat din prima incercare
Foto: Gandul

Sustinand in continuare ca a castigat alegerile prezidentiale, Mircea Geoana afirma ca va candida, "cel mai probabil", si in 2014. Geoana se compara cu Ronald Reagan, Francois Mitterand sau Jacques Chirac, care nu au castigat presedintia din prima.

"Pentru alegerile din 2014, este evident ca va fi un candidat al stangii in competitie cu un candidat al dreptei. Cine vor fi cei doi, vom vedea. Voi fi eu unul din ei? Este foarte posibil. Nici Ronald Reagan nu a castigat presedintia din prima incercare, nici Mitterand, nici Chirac. Ideea ca acest lucru este un exercitiu izolat nu functioneaza in democratiile dezvoltate.

Este clar ca lumea va resimti nevoia unei alternative la regimul Basescu-Boc si, cu toata modestia, spun ca eu si partidul pe care il conduc reprezentam forta care poate si trebuie sa fie o astfel de alternativa", afirma Mircea Geoana, in cadrul unui interviu acordat Mediafax.

Intrebat de ce nu si-a depus de mandatul de presedinte al PSD, fostul candidat la prezidentiale a raspuns ca alegerile au fost fraudate. "Daca ar fi fost infrangere pe care sa o recunoastem si sa spunem ca a castigat Basescu alegerile si ne declaram infranti, era o situatie, dar, in conditiile in care exista semne extrem de clare de fraudare masiva, nu cred ca poti reprosa ca ai pierdut alegerile pe care de fapt le-ai castigat", spune Geoana, care adauga ca-si va depune candidatura pentru un nou mandat in fruntea partidului.

In interviul acordat Mediafax, Mircea Geoana neaga ca ar fi primit de la Traian Basescu caseta despre care acesta vorbea inainte de turul 2, sustine ca relatiile sale cu Sorin Ovidiu Vintu sunt "neutre". Liderul PSD si-a asumat, inca o data, intalnirea cu omul de afaceri din seara inaintea ultimei dezbateri televizate inainte de turul doi.

Recunoscand ca va fi greu pentru social democrati sa mai stea atatia ani in Opozitie, Geoana sustine ca "un partid mare si puternic precum PSD, care are in spate milioane de voturi si sute de mii de membri, reprezinta o forta suficient de puternica pentru a rezista".

"Sunt un lider mai modern decat Traian Basescu si suntem un partid mai modern decat PD-L", sustine Geoana, in interviu.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Mircea Geoana interviu, #Geoana Congres PSD, #Geoana Basescu , #PSD
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Las-o moarta ! Ne-ai stricat sarbatorile ! Mai rar un specialist in datul cu "stangu'n drepu" ca tine.