Geoana: Nu va exista niciun protocol intre PSD, PNL si UDMR

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 06:59
888 citiri
Geoana: Nu va exista niciun protocol intre PSD, PNL si UDMR

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni seara ca "nu va exista o forma structurata de relatie intre PSD, PNL si UDMR" in situatia adoptarii motiunii de cenzura, dar se va constitui o majoritate in Parlament pentru sustinerea unui premier care sa fie in functie pana pe 6 decembrie.

"Pot sa va spun inca de pe acum ca nu va exista o forma structurata de relatie intre PSD si PNL sau UDMR, va fi o majoritate a opozitiei actuale in Parlament. Daca vom putea gasi un punct comun de a sprijini un prim-ministru pe care aceasta majoritate o sa-l sustina in dialogul cu presedintele Romaniei si vom face acest lucru fara dificultati. (...) Va fi o majoritate de facto in Parlament care va propune - sper eu - un singur candidat pentru functia de prim-ministru, dar asta nu inseamna formalizarea unei aliante intre trei formatiuni", a spus Geoana, la Realitatea Tv.

"Ma refer la cateva saptamani in care avem obligatia sa dam tarii care sa puna la adapost democratia romaneasca de suspiciunea de fraudare si sa asigure mai multa competenta in zona de politica economica. Asta inseamna un guvern de tehnocrati, pentru ca un guvern politic vom avea dupa 6 decembrie va putea fi facut pe baza unei majoritati transparente dupa ce stim cine este viitorul presedinte al Romaniei", a mai afirmat presedintele PSD.

De asemenea, Geoana a spus ca o majoritate cu PD-L este putin probabila. "In mod evident pentru noi experienta cu cei de la PDL a fost una extrem, extrem de proasta. Ca presedinte al Romaniei nu pot sa judec viitoarea majoritate pentru ca este o discutie intre partide, dar daca m-ati intreba care este sentimentul astazi la PSD v-as spune ca o majoritate cu PDL este foarte putin probabila", a mai comentat liderul PSD.

Geoana a fost intrebat si despre o intalnire cu liderul PNL, Crin Antonescu, anuntata in mod neoficial pentru luni seara, precizand ca "nu s-a consumat".

"Daca o sa avem o intalnire de natura faza post-motiune va avea loc maine(marti, n.r.) dupa ce trece motiunea, atunci este momentul in care evident vom intra intr-o discutie", a explicat el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Geoana motiune, #protocol PNL PSD UDMR, #Guvern motiune , #PSD