Geoana: Numele meu, pe lista foarte scurta de potentiali candidati PSD la prezidentiale (Video)

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 14:51
3460 citiri
Geoana: Numele meu, pe lista foarte scurta de potentiali candidati PSD la prezidentiale (Video)

Mircea Geoana a declarat, miercuri, ca numele sau figureaza pe lista "foarte scurta" de potentiali candidati PSD la prezidentiale, el aratand ca viitorul candidat va fi decis cu calm si intelepciune si ca trebuie discutat si cu Victor Ponta despre intentia declarata a acestuia de a ramane premier.

Intrebat daca ia in calcul ca la Congresul PSD din septembrie sa supuna acestui for intentia sa de a candida la prezidentiale, Geoana a precizat: "Vom decide la timpul potrivit si vom alege cu intelepciune, conform Statutului, care e cea mai buna formula".

"Va trebui sa discutam si cu Victor Ponta, pentru ca pana la urma trebuie sa vedem daca declaratiile lui cu privire la dorinta de a-si continua mandatul de premier pana in 2016 - care e mai mult decat legitima, pentru asta a fost votat, pentru asta am fost votati in 2012 - se pastreaza sau nu", a adaugat Geoana.

Geoana: Daca voi fi eu candidatul PSD, sigur voi castiga Interviu

El a mentionat ca numele lui se afla pe lista scurta cu eventuali candidati PSD.

"Deci cu calm si cu rabdare. Avem resursa politica la nivel inalt, in partid, asta e luxul, intre ghilimele, pe care il avem, de a avea candidati intre care si numele meu se afla acolo sus pe lista foarte scurta de potentiali cadidati PSD", a subliniat senatorul social-democrat.

El a spus ca alegerile prezindetiale reprezinta momentul adevarului in care, dincolo de voturile partidelor politice, conteaza foarte mult persoana candidatului si daca acel om poate intr-adevar sa anime si sa inspire voturile a inca cateva milioane de romani care nu au venit la alegerile europene.

"In 2012, USL in ansamblu a luat 4.100.000 de voturi. Eu am luat 5.200.000 in 2009. La europene, PSD a luat 2.100.000 de voturi. Mai avem nevoie de inca cel putin trei milioane", a spus Geoana.

Geoana: Diaconu are dreptate, PSD nu poate intra in cursa prezidentiala decat cu un candidat propriu

El a mai spus ca orice formula de candidat din afara PSD nu are niciun fel de sanse sa se realizeze din simplul motiv ca voturile membrilor, simpatizantilor, votantilor PSD nu sunt tranzactionabile.

"E o himera sa crezi ca cineva venit din exteriorul partidului poate sa obtina cele trei milioane de voturi pe care partidul in mod constant le obtine la alegerile prezidentiale. E adevarat ca acel candiat PSD care va fi desemnat in forurile noastre statutare va trebui sa fie capabil sa obtina voturile proprii si cele peste doua milioane de voturi care trebuie in plus pentru a castiga turul doi. Eu in 2009 am demonstrat ca aceste voturi pot fi obtinute si vom decide cu calm si cu intelepciune in interiroul partidului care este cea mai buna formula pentru candidatul PSD", a mai spus Geoana.

Citeste si:
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
Constant
rank 5
"Geoana: Numele meu, pe lista foarte scurta ... de candidati PSD la
meandrele concretului
rank 5
Se bazează pe voturile lui Ponta, Dan Diaconescu și Elodiei. Bahto!