Geoana: Oricine vine la guvernare astazi va avea de platit

Joi, 15 Iulie 2010, ora 21:41
2333 citiri
Geoana: Oricine vine la guvernare astazi va avea de platit
Foto: arhiva

Mircea Geoana, presedintele Senatului, este de parere ca oricine va veni la guvernare in acest moment va avea de platit, din punct de vedere al electoratului.

"Pozitia partidului, care a fost adoptata inainte de adoptarea masurilor, a fost ca PSD sa nu intre la guvernare inainte de urmatoarele alegeri. Am continuat sa spun ca este oarecum nefiresc sa spui ca nu iti poti asuma si ca nu iti doresti sa iti asumi guvernarea intr-un moment ca acesta. Raspunsul ar fi mai credibil, coerent, in folosul poporului, sa putem sa venim cu o solutie, chiar daca electoral ne-ar putea costa. Oricine vine la guvernare astazi va avea de platit", a declarat Geoana joi seara la TVR 1.

Geoana a mai spus ca el crede ca in acest moment conducerile PSD, PC si PNL ar trebui sa reuneasca pentru a purta o discutie foarte serioasa.

Acesta a discutat si despre functia sa de presedinte al Senatului. "Nu vad rolul de presedinte al Senatului ca un om doi, care sta la cotitura, ci ca un rol institutional. Este un rol de supraveghetor al modului in care Guvernul isi face datoria", a spus Geoana, care spera ca Romania "poate sa se numeasca o tara democratica normala".

Presedintele Senatului a discutat si despre declaratiile cam intepatoare ale liderului PNL din ultimele zile, mentionand ca ele nu isi au rostul in aceste momente.

"Nici nu este normal sa bati toba pe seama PSD-ului. Noi nu ne-am legat de greselile liberalilor, pentru ca am crezut ca este bine sa cream un minim de armonie in ceea ce facem", a mai comentat fostul presedinte al PSD.

Geoana: Aceasta toamna va fi foarte foarte grea pentru romani

Geoana este de parere ca urmeaza o toamna foarte grea pentru romani, in conditiile in care "in iulie, cand vine FMI, Guvernul va trebui sa gaseasca solutii pentru reducerea a inca 2% din PIB, masuri suplimentare, cresteri de taxe suplimentare, ceea ce nu place nimanui".

O alta tema discutat in timpul emisiunii a fost justitia din Romania, despre care Geoana spune ca "a ajuns un subiect de ping pong politic".

"Adevarata aproblema a sistemului de justitie este ca nu alocam suficiente resurse pentru a-l transforma in unul modern", a mai spus presedintele Senatului.

Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Ion M. Ioniță, analist politic și jurnalist, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare din luna iunie, probabil cele mai...
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
#Geoana guvernare PSD, #Geoana presedinte Senat, #Geoana Mircea Senat , #PSD
Comentarii
Poza Yahoo
Yahoo
rank 5
Asta a fost deviza voastra in 2008. Stiati ce faceti. O intrebare: Va deranja cei ce vor suferi?
Poza Yahoo
Yahoo
rank 5
Cate milioane de euro ai facut cu afacerile din minereuri?...Totul merge prin amici...