Geoana: Partidele traditionale din Romania au ajuns la termenul de expirare

Vineri, 29 Mai 2015, ora 18:27
3372 citiri
Geoana: Partidele traditionale din Romania au ajuns la termenul de expirare

Presedintele PSRO, Mircea Geoana, a declarat vineri, la Giurgiu, cu ocazia deschiderii sediului filialei judetene a partidului, ca orice partid politic are o perioada de valabilitate si partidele traditionale din Romania au ajuns la termenul de expirare, de aceea este nevoie de un suflu nou pe scena politica.

"Orice partid are o perioada de valabilitate si partidele traditionale din Romania, in general, si PSD-ul lui Ponta, in particular, au ajuns la acest termen de expirare. E nevoie de suflu nou pe scena politica romaneasca, de un partid construit diferit. PSRO are un proiect frumos, un proiect important, necesar pentru Romania, pentru judetul Giurgiu si, in special, pentru democratie. Suntem un partid care raspunde asteptarilor si nevoilor de astazi si de maine ale cetatenilor Romaniei.

Din pacate, PSD sub conducerea lui Victor Ponta s-a dus extrem de mult catre dreapta, politica guvernamentala pe care acesta o face e o politica care sprijina marele capital si defavorizeaza salariatii si oamenii care castiga din munca, defavorizeaza capitalul romanesc in favoarea capitalului strain, de aceea se simtea nevoia unui partid social care sa raspunda nevoilor de dreptate sociala, care sunt uriase in Romania si nu mai putin aici, la Giurgiu", a afirmat Mircea Geoana.

El spune ca partidul pe care il conduce este un partid cu un proiect romanesc, in sensul de patriotism economic, de aparare a demnitatii si intereselor tarii noastre, ale romanilor din tara si din strainatate.

Mircea Geoana sustine ca partidul pe care il conduce va fi unul democratic, in care fiecare persoana este respectata.

"Nu mai merge sa desemnam oameni in functii de demnitate publica locala sau nationala pur si simplu pentru ca au un carnet de partid, trebuie sa fie profesionist, sa fie meserias in meseria respectiva.

Acesta este crezul nostru, ca Romania va putea fi dusa mai departe de profesionisti si este un lucru pe care il vom promova ca politica a partidului nostru, un partid deschis catre cetateni. Partidele traditionale s-au inchis, un grup de lideri locali sau nationali inchid usile partidului, nelasand partidele sa respire catre cetateni, catre societate, sa isi traga seva de identitate din relatia cu cetatenii", a spus liderul PSRO.

El a recunoscut ca in noul partid se regasesc oameni care au mai facut politica, dar asta nu inseamna ca acestia nu pot porni un proiect politic nou daca nu s-au mai regasit ori nu au mai fost apreciati in partidele din care au facut parte si spune ca este nevoie de politicieni si de experienta acestora pentru ca "oamenii politici nu se fac pe internet sau la fara frecventa".

In vizita pe care a efectuat-o la Giurgiu pentru deschiderea sediului filialei judetene a partidului, ce va fi coordonata de fostul deputat independent Liliana Ciobanu, Mircea Geoana a mai fost insotit de deputatul Catalin Croitoru, deputatul Dumitru Chirita, secretarul general al partidului Florin Simion, vicepresedintele Tudor Tanasescu, deputatul Razvan Condurateanu si purtatorul de cuvant al partidului, Marius Dobrescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Mircea Geoana partide traditionale, #Geoana partide traditionale expirat , #PSD