Geoana: Ponta si Antonescu vor pierde sefia partidelor, Boc nu va mai fi premier

Duminica, 04 Decembrie 2011, ora 11:38
3595 citiri
Geoana: Ponta si Antonescu vor pierde sefia partidelor, Boc nu va mai fi premier

Mircea Geoana nu crede ca Victor Ponta si Crin Antonescu vor mai sta foarte mult timp in fruntea PSD, respectiv PNL. Totodata, fostul social democrat este convins ca si Emil Boc va parasi in curand sefia Guvernului.

"Daca ma intrebati pe mine, o prognoza politica pentru urmatoarele cateva luni de zile, in plan intern eu anticipez ca in urmatoarele cateva luni de zile n-o sa avem nici pe domnul Ponta, nici pe domnul Antonescu conducand partidele lor, asa cum nu cred ca-l mai avem pe domnul Emil Boc prim-ministru de tara in urmatoarele cateva luni, e o prognoza pentru 2012", a declarat Mircea Geoana, duminica, la ProTV.

Geoana: Am fost dat afara din PSD de frica

El a mai afirmat ca USL a scazut foarte mult in sondaje, in prezent aflandu-se sub 50%, in conditiile in care "nu s-a masurat efectul plecarii mele din partid".

Potrivit lui Geoana, in cazul in care constructia USL nu mai are scopul pentru care a fost creata, de a face 50 % in sondaje, va incepe "imediat o tentatie fireasca centrifuga".

Mircea Geoana: Opozitia este impotenta

In ceea ce il priveste pe Emil Boc, Mircea Geoana spune ca acesta nu va mai sta mult timp in fruntea Guvernului. In opinia fostului social democrat, acest lucru se va intampla din cauza starii economice si financiare dificila care s-ar prognoza pentru lunile viitoare, din cauza crizei din zona euro.

Totodata, a precizat senatorul, actualul guvern are o "uzura morala", astfel ca ar fi nevoie de o schimbare de imagine.

Iliescu ironizeaza viitorul lui Geoana: Nu se face un partid batand din palme

"Cred ca a pornit o avalansa care va afecta atat USL-ul, dar si actuala putere, cred ca va afecta toata scena politica romaneasca, poate e si bine daca ajungem la un pic de primenire de scena politica romaneasca, poate ca nu e atat de rau", a spus el, mizand pe o "recompunere" a scenei politice romanesti.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...