Geoana promite nenumarate facilitati romanilor care se intorc in tara (VIDEO)

Duminica, 21 Septembrie 2008, ora 14:15
3274 citiri
Geoana promite nenumarate facilitati romanilor care se intorc in tara (VIDEO)

Aflat in campanie electorala prin tari straine, Mircea Geoana le vorbeste romanilor de bunastarea si prosperitatea economica ce va sa fie in Romania sub guvernarea PSD.

In timp ce la portile Occidentului bate vantul recesiunii, care va determina sporirea somajului si scaderea nivelului de trai, la noi cica se plimba cainii cu colaci in coada.

Guvernarea social-democrata este pregatita sa subventioneze o parte importanta a transportului din strainatate in Romania a intregii agoniseli stranse in anii de munca peste hotare.

In al doilea rand, fiecare firma detinuta de romani care se relocheaza din strainatate in tara sau care isi deschide o sucursala in Romania va fi scutita de la plata taxelor si impozitelor pentru o perioada de trei ani.

Nu in ultimul rand, orice familie de tineri care se vor intoarce in tara vor primi 20.000 de euro prima de instalare, suma la care se adauga o subventie de 60% din valoarea creditului contractat de la o banca pentru inceperea unei afaceri in Romania.

Din pacate, Mircea Geoana a omis sa vorbeasca despre cat de realizabile sunt aceste promisiuni si, mai ales, cu ce bani s-ar putea realiza ele.

Presupunand ca vor dori sa se intoarca aproximativ 50.000 de familii, ceea ce reprezinta cel mult 6% din numarul total al romanilor plecati in strainatate, efortul bugetar se ridica la 10 miliarde de euro, echivalentul a 7-8% din PIB-ul estimat pentru 2008.

Daca se adauga si subventia creditului de investitii, ponderea ajutoarelor sociale promise de liderul PSD pot ajunge sa depaseasca 15% din PIB (echivalentul cresterii economice realizate in ultimii doi ani).

Dupa intoarcerea acasa a "micii Slovenii care joaca in deplasare" (n.r. numarul romanilor care lucreaza in strainatate este egal cu populatia Sloveniei), acestia vor trebui sa puna umarul la "constructia civilizatie romanesti": 1.000 de kilometri de autostrada, 1.000 de kilometri de cai ferate, poduri peste Dunare, mii de crese, dispensare si scoli.

Pentru a fi sigur ca-i sperie pe romanii din strainatate, Mircea Geoana a vorbit in fata comunitatii din Milano si de "norii negri care se aduna asupra Europei Occidentale", dand exemplul Spaniei, care a intrat in recesiune dupa 15 ani de crestere economica, si Italiei, unde a "incremenit activitatea pe partea de servicii si constructii" - domenii in care lucreaza cei mai multi dintre romani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un club de tradiție își transformă stadionul în parc solar
Un club de tradiție își transformă stadionul în parc solar
Udinese este cel mai ''verde'' club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, obiectivul său fiind zero emisii de carbon, iar filosofia sa este sustenabilitatea, informează EFE....
A murit unul dintre marii maeștri ai cinematografiei europene
A murit unul dintre marii maeștri ai cinematografiei europene
Timp de decenii, inseparabilii fraţi Taviani s-au aflat în spatele unora dintre cele mai influente filme din cinematografia italiană, inclusiv capodopera "Padre Padrone", care a câştigat Palme...
#Mircea Geoana, #discurs populist, #promisiuni electorale, #Italia, #subventii, #ajutoare , #PSD