Geoana: PSD nu va vota Guvernul Tariceanu 3 de dragul Noricai

Vineri, 08 Februarie 2008, ora 16:50
1496 citiri
Geoana: PSD nu va vota Guvernul Tariceanu 3 de dragul Noricai

PSD nu va vota un guvern restructurat al carui unic scop e introducerea Noricai Nicolai in Guvern, a anuntat, vineri presedintele Mircea Geoana. Liderul PSD a adaugat insa ca daca modificarile sunt mai profunde "este alta discutie", transmite NewsIn.

Potrivit lui Mircea Geoana, liberalii nu ar trebui sa recurga la o restructurare de guvern daca nu doresc decat ca Norica Nicolai sa ajunga ministru al Justitiei.

"Cred ca PNL trebuie sa urmeze calea normala, procedurala, indicata de Curte si sa propuna o alta persoana. Daca e vorba de un subterfugiu pentru ca Norica Nicolai sa intre in Guvern, PSD nu va vota in favoarea restructurarii pentru ca este un mijloc netranspartent", a spus liderul social-democrat.

Pe de alta parte, daca Guvernul face si alte modificari de forma in functionarea Executivului, atunci "este alta discutie", a mai spus Geoana, sugerand ca social-democratii ar vota un asemenea Executiv.

Premierul Tariceanu ezita intre a risca sa vina in fata Parlamentului pentru un vot de incredere pe o formula restructurata a Cabinetului sau si a propune un nou candidat la Ministerul Justitiei, ceea ce ar putea fi interpretat ca o acceptare a infrangerii sale in conflictul cu Basescu.

Surse liberal au spus ca Tariceanu analizeaza cele doua variante in sensul de a evalua consecintele politice si nu si-a exprimat inca optiunea pentru una dintre solutii, dilema premierului fiind aceea ca prezentarea in fata Parlamentului este riscanta, in timp ce nominalizarea unui alt candidat in locul Noricai Nicolai ar fi perceputa ca o "infrangere personala" in conflictul cu Palatul Cotroceni.

CCR a decis joi, cu majoritate de voturi, in cazul sesizarii premierului Tariceanu privind numirea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei, ca presedintele Romaniei poate refuza o singura data, motivat, numirea unui ministru, iar premierul este obligat sa desemneze alta persoana.

Inainte de sesizarea CCR, presedintele Traian Basescu afirmase ca nu o va numi niciodata pe Norica Nicolai pe relatia premier-presedinte, ci doar in baza unei hotarari a Parlamentului.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Sursa: Ziare.com