Geoana: PSD va bloca ordonanta de urgenta a Guvernului

Marti, 28 Octombrie 2008, ora 14:39
1444 citiri
Geoana: PSD va bloca ordonanta de urgenta a Guvernului

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca va convoca neintarziat Parlamentul pentru a vota blocarea ordonantei de urgenta pe care are de gand Guvernul sa o emita pentru a opri majorarea salariilor profesorilor.

"Doresc sa comunic pozitia partidului nostru cu privire la aceasta incercare penibila a Guvernului de a bloca o lege emisa de Parlament. Este simpla, clara si nenegociabila, iar legea elaborata de Parlament produce efecte imediate.

Am hotarat de a convoca neitarziat Parlamentul pentru a vota impotriva ordonantei de urgenta pe care are de gand sa o emita Guvernul.

Legea produce efecte de la 1 octombrie si odata ce partidul nostru va veni la guvernare vom majora salariile cu o exceptie la profesorii universitari care au salarii foarte mari", a precizat social democratul.

Geoana a declarat ca decizia PD-L de a depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului este "o dovada a unui populism desantat si ca vor sa isi creasca popularitatea pe legea creata de PSD".

"Impactul acestei legi asupra economiei este neglijabil, exista bani pentru majorarea salariilor. Nu aceasta lege a provocat decizia Standarding&Poors, ci proasta gestiune a economiei si a macroeconomiei ne-a adus aici. Nu exista nicio forma ca aceasta lege sa nu se aplice", a mai declarat liderul PSD.

Geoana a spus ca este nevoie de o guvernare pentru populatie, nu pentru o clasa de guvernanti, iar Guvernul nu ar trebui sa se joace cu o lege emisa de Parlamanet.

Presedintele PSD le-a transmis membrilor "PD-L sa lase populismul si sa vina frumusel la vot in Parlament, ca sa blocheze ordonanta de urgenta".

"Pe guvernanti de doua saptamani i-a apucat dragul de Isarescu. Patru ani de zile au sfidat apelul la prudenta lansat de mai multe ori de guvernatorul BNR. Trebuie sa fii certat cu logica ca sa mai votezi cu acesti oameni", a mai adaugat Geoana.

#Mircea Geoana, #vota, #Parlament, #bloca, #ordonanta, #urgenta , #PSD