Geoana: Romania are nevoie de o guvernare "pe bune"

Luni, 05 Iulie 2010, ora 17:39
1952 citiri
Geoana: Romania are nevoie de o guvernare "pe bune"
Foto; Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, acuza Guvernul ca este incoerent si depasit de realitate si afirma ca Opozitia are datoria in prezent de a construi o alternativa la guvernare, un nou proiect prin care Romania "trebuie asezata pe un drum corect".

"Situatia politica si economica actuala ne subliniaza nevoia unui nou proiect. Este clar ca acest nou proiect nu poate sa vina din partea actualilor guvernanti. In aceste conditii, responsabilitatea revine Opozitiei. Este sarcina noastra, a celor din Opozitie, sa reasezam Romania pe un drum corect. Pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie insa ca noi, deopotriva reprezentantii PSD, PNL si PC sa ne unim eforturile in slujba acestui obiectiv comun", scrie Mircea Geoana pe blog.

Presedintele Senatului atrage atentia asupra faptului ca actualul Guvern nu si-a tinut promisiunea, mai precis pastrarea TVA la 19%.

"Astazi, dupa doar doua luni, incompetenta guvernantilor de la Bucuresti a functionat drept catalizator: avem si salarii ale bugetarilor diminuate cu 25% si TVA majorat la 24%", subliniaza acesta.

"Noua tinta de inflatie stabilita de FMI - 7,9% (in realitate inflatia va sari de 8 puncte procentuale), precum si o contractie economica suplimentara nu inseamna altceva decat amanarea cu cel putin un an a relansarii economice. Efectul pe care il vor resimti oamenii direct va fi cresterea somajului", a mai atras atentia seful Senatului.

In opinia fostului lider al PSD, tara are nevoie acum de o guvernare de avarie, in care partidele din opozitie sa vina cu solutii credibile.

"Romania are nevoie de o noua guvernare, o guvernare 'pe bune', adevarata si nu mimata in scop tactic. O noua guvernare asumata explicit, cu solutii concrete in interesul populatiei, o guvernare pentru dezvoltare, bazata pe principii de transparenta si buna guvernare", a conchis acesta.

Madalina Ionescu

#Mircea Geoana guvern, #Geoana unitate opozitie, #Geoana , #PSD
Comentarii
Poza tudor65
tudor65
rank 5
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Auzi ce idei ascunde si Geoana in tarâtza-i : "Trebuie gubernare pe bune". Inteleg ca 20 de ani Romania a fost devastata de guvernari care nu se pun, a fost ruinata de guvernari.... piua !!! Oare cand luati si conducerea Europei ? Asa, de piua...