Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Geoana: scandalul datoriilor PSD este o strategie electorala

Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 12:10
852 citiri
Geoana: scandalul datoriilor PSD este o strategie electorala

Presedintele PSD, Mircea Geoana, considera ca informatiile referitoare la datoriile pe care partidul le are din campania electorala din 2004, pentru care pagubitii au trimis recuperatori, reprezinta o strategie politica de campanie electorala, informeaza NewsIn.

"La inceput de campanie electorala se asteapta astfel de situatii. Nu pot sa nu ma mir ca, brusc, la doua zile dupa alegerea lui Adrian Nastase la sefia PSD, si brusc la incepere de campanie pentru parlamentare, locale, apar tot soiul de cetateni care isi aduc aminte ca au bani de luat dupa patru ani", a declarat, mirecuri, Mircea Geoana.

Geoana a evitat sa raspunda la intrebarea daca isi mentine declaratia de acum cativa ani, potrivit careia contravaloarea celor 17 mii de cacuilite si fulare cu sigla partidului, comandate in timpul campaniei electorale din 2004, trebuie achitata de Adrian Nastase.

"Trezorierul partidului va da un raspuns oficial si celor care au bani de recuperat, avem o obligatie legala sa ne tinem de promisiuni. Daca este o chestiune mai degraba politica si electorala, este alta discutie", a replicat presedintele PSD.

RP Media Production, firma care a executat pentru PSD materiale promotionale in campania din 2004 si care nu au fost inca platite de social-democrati, a mandatat agentia de colectare debite Urban si Asociatii sa negocieze cu Consiliul National al PSD, plata datoriilor.

Potrivit unui comunicat de presa al Urban si Asociatii, intre cele doua tururi de scrutin din noiembrie 2004, Consiliul National al PSD a comandat catre societatea creditoare, executarea a circa 17.000 de caciulite si fulare cu sigla PSD. Valoarea contractului a fost de circa 120.000 RON.

In anul 2005, intrucat Fiscul a blocat conturile societatii RP Media Production datorita TVA-ului neachitat, aferent acestui contract , conducerea PSD a facut o plata partiala.

In aceste conditii, RP Media Production a delegat agentia de colectare debite Urban si Asociatii in vederea rezolvarii acestui diferend financiar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Geoana, #campanie electorala, #datori , #PSD