Geoana: Sper ca, in curand, Romania si Polonia sa fie incluse in programul Visa Waiver

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 16:55
1352 citiri
Geoana: Sper ca, in curand, Romania si Polonia sa fie incluse in programul Visa Waiver
Foto: Arhiva

Continuarea dialogului politic la nivel inalt intre Administratia SUA si Guvernul Romaniei in aceasta toamna este extrem de importanta si de utila pentru intarirea, aprofundarea si diversificarea Parteneriatului Strategic, a declarat Mircea Geoana in cadrul intrevederilor avute la Departamentul de Stat al SUA.

El si-a exprimat speranta ca, in curand, Romania si Polonia sa fie incluse in programul Visa Waiver, a reconfirmat importanta scutului antiracheta si a intarit invitatia facuta anterior ca o delegatie la nivel inalt din partea Pentagonului sa participe la lansarea lucrarilor de la Deveselu.

Aflat intr-o vizita de lucru in SUA in perioada 2-12 septembrie, senatorul Mircea Geoana a avut o serie de intrevederi la Departamentul de Stat cu Jonathan Moore, Deputy Assistant Secretary pentru Europa Centrala si de Sud, cu Daniel Fried, Special Envoy for Sanctions al Administratiei Obama II, cu Amos Hochstein, Deputy Assistant Secretary pentru Energie si Resurse si cu Robert Manogue, director in cadrul Biroului pentru Politici Economice si Mediul de Afaceri.

Geoana: Romanii trebuie sa aiba un acces decent in SUA

Cu privire la dezbaterile privind Siria ce au loc zilele acestea atat in SUA, cat si in Europa, senatorul roman a apreciat ca fiind esentiala importanta pe care SUA o acorda unui front comun al aliatilor sai in fata atacurilor cu arme chimice ale regimului Assad.

"Este important ca Romania sa vorbeasca pe o singura voce in problema siriana. Consecventa si predictibilitatea pozitiei noastre ca partener strategic se testeaza in momente de cumpana, iar acesta este un astfel de moment", a declarat Mircea Geoana la finalul intrevederii avute cu Jonathan Moore.

Totodata, pe agenda discutiilor s-au aflat si evolutiile din regiunea noastra, in special cele proeuropene din Republica Moldova si din Ucraina. In acest sens, Mircea Geoana a discutat cu oficialii americani si despre implicatiile relatiilor ruso-americane, atragand atentia asupra faptului ca o inghetare totala a dialogului dintre cele doua state va avea un impact major asupra evolutiilor regionale.

Geoana pleaca la Washington: Programul Visa Waiver, printre prioritati

In contexul reinceperii lucrarilor Congresului american, Mircea Geoana a militat ca Romania, impreuna cu Polonia, sa fie incluse cat mai repede in programul Visa Waiver. "Ca parteneri strategici, atitudinea fata de Romania si Polonia ar trebui sa fie reconsiderata.

Am facut progrese mari in ceea ce priveste rata de respingere a aplicatiilor pentru vize si sper ca acest lucru sa se reflecte si in modul in care Congresul si Administratia americana privesc aderarea Romaniei si Poloniei la acest program", a sustinut senatorul roman in cadrul discutiilor avute.

Mircea Geoana a mai discutat cu oficialii americani despre importanta unei relatii transatlantice reenergizate, in care noii aliati sa ocupe pozitii de influenta in cadrul institutiilor europene, transatlantice si internationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Mircea Geoana Visa Waiver, #Mircea Geoana viza SUA, #Mircea Geoana Romania Polonia , #PSD