Geoana spune ca bugetul pe 2009 ar trebui lasat in grija noului Parlament

Luni, 21 Iulie 2008, ora 16:26
777 citiri
Geoana spune ca bugetul pe 2009 ar trebui lasat in grija noului Parlament

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat luni ca bugetul pe 2009 trebuie sa intre in dezbatere in termenul legal, dar sa fie asumat si votat de noul Parlament in decembrie, sustinand ca ar fi nedrept ca un guvern "muribund" al PNL sa lase mostenire altei majoritati filosofia sa fiscala.

"Bugetul pe 2009 trebuie sa fie aprobat in decembrie de noul Parlament. (...) Bugetul va trebui sa intre in dezbatere in termenul legal, dar votul propriu-zis trebuie amanat, mai ales ca vom avea aceste bugete multianuale. N-ai cum sa lasi un guvern muribund sa amaneteze patru ani de politica fiscala si bugetara. E dreptul viitorului Parlament, viitorului guvern, viitoarei majoritati sa puna un astfel de buget in discutie", a explicat Geoana in cadrul primei dezbateri a ofertei de guvernare PSD-PC.

Liderul PSD i-a atacat si pe liberali si pe cei de la PD-L pentru ca, dupa ce au dus Romania in criza, mai au "tupeul" sa spuna ca vor forma viitorul guvern.

"Acesti oameni sunt un pericol pentru tara si trebuie sa fie stopati sa guverneze", a mai adaugat Geoana.

La prima dezbatere despre oferta de guvernare a celor doua partide participa lideri ai PSD si PC, sefii de departamente ai formatiunilor, reprezentanti ai sindicatelor, patronatelor, asociatiilor oamenilor de afaceri, economisti si cercetatori din domeniu.

PSD si PC promit in oferta de guvernare cresterea salariului minim pana la 1000 de RON, anularea cotei unice si impozite mai mici pentru cei cu salarii sub medie, ieftinirea energiei, impozite scazute pentru IMM-uri, construirea a 1000 de kilometri de autostrada si subventii pentru agricultori.

Citeste si:
Mircea Geoană, despre Rusia: „O ţară de o mare cultură, un contributor masiv la cultura universală”
Mircea Geoană, despre Rusia: „O ţară de o mare cultură, un contributor masiv la cultura universală”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 25 iunie, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, că Rusia reprezintă "un...
NATO schimbă foaia. Decizii strategice care completează suplimentarea trupelor
NATO schimbă foaia. Decizii strategice care completează suplimentarea trupelor
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 25 iunie, la Bistriţa, că noul Concept Strategic, ce urmează să fie aprobat săptămâna viitoare la summit-ul de la...