Geoana: Sunt convins ca va fi un nou guvern in aceasta toamna, cu un nou prim ministru

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 22:36
2010 citiri
Geoana: Sunt convins ca va fi un nou guvern in aceasta toamna, cu un nou prim ministru
Foto: B1 TV

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a aratat de parere ca Romania va avea un nou guvern in aceasta toamna, iar Emil Boc va fi schimbat din fruntea Executivului, din cauza situatiei economice a tarii.

"Sunt convins ca va fi un nou guvern in aceasta toamna, cu un nou prim ministru, pentru ca nu se mai poate", a spus fostul presedinte PSD, marti seara, la B1 TV

Geoana sustine ca Traian Basescu a mai incercat sa-l schimbe pe Emil Boc din functie in urma cu cateva luni, dar nu a reusit, din cauza faptului ca "un partid e o masinarie complicata", iar premierul s-a tinut de scaun.

"Boc pare ca asculta neconditionat de presedinte - poate in marile politici, dar nu cand e dat afara din scaun(...)Sunt absolut convins ca interesul acestei tari e sa avem o alta guvernare. Nu neaparat tehnocratica, risca sa fie un teatru de papusi, oameni fara forta sa danseze pe scena", a afirmat presedintele Senatului.

Geoana crede ca inca un an pana la alegeri ar fi un an periculos pentru Romania, cu acelasi guvern, astfel incat el trebuie schimbat neaparat. Fostul candidat prezidential crede ca Traian Basescu ar trebui, in cazul schimbarii premierului, sa ia in calcul si adresarea unei invitatii de dialog cu Opozitia.

Intrebat daca Traian Basescu sesizeaza pericolul, el a afirmat ca presedintele "e mai lucid si mai constient de aceste lucruri, sta pe un munte de informatii".

Geoana mai crede si ca, in acest moment, in lume, avem un "razboi economic cum nu am crezut - nu am crezut ca o sa asistam la un razboi de asemenea brutalitate, e un razboi intre marea finanta si state. Noi avem obligatia sa ne intarim pe dinauntru".

Mircea Geoana spune ca, dincolo de atacurile la Traian Basescu, domeniu la care spune ca PSD "s-a mai rafinat in comunicare", USL trebuie sa se uite si la competenta si onestitatea echipelor propuse.

Fostul presedinte al PSD crede ca e foarte posibil ca alegerile din 2012 sa fie comasate, intrucat UDMR-ului ii e teama de Laszlo Tokes si Szasz Jeno, iar majoritatea va functiona.

Dupa parerea sa, PDL incearca "diluarea problemelor catre cele locale" prin aceasta masura.

"Cel mai important lucru, daca noi comunicam alternativa bine, orice ar face, oricat de multi bani ar baga, nu au cum sa castige", a incheiat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Geoana schimbare Guvern toamna, #Geoana schimbare premier toamna, #Geoana schimbare Emil boc , #PSD