Geoana: Suntem impinsi catre un acord cu FMI

Joi, 05 Martie 2009, ora 12:55
1150 citiri
Geoana: Suntem impinsi catre un acord cu FMI

Romania este impinsa catre un acord cu Fondul Monetar International, considera presedintele PSD, Mircea Geoana, adaugand ca are cateva temeri fata de acest lucru.

El a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Pitesti, ca pentru a iesi din actuala criza economica trebuie sa fim solidari unii cu ceilalti.

"Cred ca in solutia anticriza pe care incercam sa o construim trebuie sa evitam cea mai mare eroare, aceea de a incerca sa iesim din criza unii pe spatele celorlati. Adica firmele pe seama angajatilor, statul pe seama populatiei si bancile pe seama clientilor", sustine presedintele Mircea Geoana.

Totodata, social democratul a tinut sa precizeze ca a observat ca industria auto din Romania da semne de inviorare, iar acest lucru se datoreaza, in mare parte, sprijinului acordat de stat.

"Exista un inceput de inviorare a activitatii si a productiei la Dacia. Sper sa fie un lucru pe termen lung. Intr-un fel, poate ca si masurile interne au ajutat, dar ma bucur sa vad ca exista un inceput de revigorare si sper sa fie un raspuns pe termen mai lung", a mai spus Geoana.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a mai spus ca principalul obiectiv pentru perioada urmatoare este repornirea creditarii economiei reale.

Liderul social democrat a mai spus ca actuala coalitie de guvernare pregateste "cel mai ambitios program de descentralizare pe care l-a avut statul roman modern".

In ceea ce priveste reforma justitiei, Mircea Geoana considera ca acest domeniu trebuie sa redevina un subiect de preocupare".

"Este de neacceptat ca procurori sau judecatori sa-si dea mana uneori pentru a scoate basma curata infractori periculosi. Nu este posibil ca un roman sa stea 10 ani prin justitie ca sa isi caute dreptatea", a mai spus Geoana.

Presedintele PSD a adaugat ca alaturi de Educatie si Sanatate, Justitia face parte din serviciile publice la care romanii nu au au acces.

El a afirmat ca "exista un grad de discriminare pe baza de avere, potenta, influenta si lobby in favoarea celor foarte bogati si puternici, in defavoarea celor obisnuiti".

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Mircea Geoana FMI, #criza romani solidari , #PSD