Geoana: Sustin alianta PSD-PNL-PC

Marti, 18 Ianuarie 2011, ora 17:15
1289 citiri
Geoana: Sustin alianta PSD-PNL-PC

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a declarat, marti, un sustinator al aliantei PNL-PC - PSD, dar le-a recomandat liderilor acestor formatiuni politice sa isi orienteze atentia mai mult catre solutii si oferte si mai putin catre negocierea cu privire la modalitatile de desemnare a parlamentarilor si alesilor locali.

Potrivit liderului social-democrat, este necesara existenta pe scena politica romaneasca a unei constructii "solide si serioase, nu atat in randul opozitiei, cat una capabila sa asigure un alt tip de guvernare Romaniei si o alta viziune".

"Am fost unul dintre principalii sustinatori ai acestei relatii. (...) Incurajarea mea catre liderii acestei constructii este sa puna mai mult accentul pe partea de oferta si pe cea de solutii. Sunt prea putin interesati romanii in ce proportii se vor imparti fotoliile de parlamentar in cadrul acestei constructii, sunt prea putin interesati romanii in ce proportii si in ce modalitate se vor alege primarii sau presedintii de Consilii Judetene. Aceste lucruri sunt importante, fara indoiala, dar negocierea cu privire la ponderea jucatorilor in aceasta constructie trebuie sa lase loc mai mult solutiilor", a declarat Mircea Geoana.

Presedintele Senatului si-a exprimat convingerea ca rolul pe care PSD il va juca in alianta PNL - PC - PSD, in gasirea de solutii, va fi unul "extrem de important".

"Sunt convins ca PSD are aici o contributie extrem de importanta, pentru ca oricat de mult am vorbi despre valentele teoriilor neoliberale, este clar ca, in acest moment, o viziune in care o social-democratie moderna, impreuna cu elemente de liberalism, ar putea sa reprezinte o varianta interesanta pentru dezvoltarea Romaniei", a mai spus presedintele Senatului.

Mircea Geoana a sustinut ca este rezervat in comentariile sale, deoarece, la acest moment, nu s-a ajuns la o "forma finalizata" a aliantei PNL - PC - PSD.

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...