Geoana vede infrangerea ca pe un moment dramatic: PSD sa asculte mai mult vocea strazii

Luni, 17 Noiembrie 2014, ora 18:42
7915 citiri
Geoana vede infrangerea ca pe un moment dramatic: PSD sa asculte mai mult vocea strazii

Senatorul PSD Mircea Geoana a comentat luni infrangerea lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale, spunand ca partidul sau are datoria sa asculte mai mult "vocea strazii".

Geoana a subliniat ca PSD trebuie sa invete din greseli si sa ramana in dialog permanent cu romanii. El a catalogat esecul lui Victor Ponta in cursa pentru Cotroceni drept "un moment dramatic pentru stanga romaneasca".

Ponta, atac la Vanghelie si R. Negoita: Trebuie sa avem decenta si intelepciunea sa tacem o perioada

"Rezultatele de ieri ne arata ca PSD are datoria sa asculte mai mult vocea strazii si vocea diasporei si sa invete din greselile facute. Dincolo de alegeri, viata romanilor din tara si din strainatate trebuie sa fie o preocupare constanta pentru PSD si sa intelegem ca trebuie sa existe un dialog constant cu romanii. Putem ramane principala forta politica a Romaniei doar daca ne asumam greselile si ascultam mesajul oamenilor.

Asumarea explicita si urgenta a responsabilitatilor personale pentru infrangerea din alegerile prezidentiale este inerenta, insa acest moment dramatic pentru Stanga romaneasca si pentru PSD necesita o analiza completa a tuturor cauzelor mai profunde ce au condus la acesta situatie", a scris pe Facebook Mircea Geoana.

Voturi negative pentru PSD

Senatorul a enumerat motivele care au contribuit la "un val de vot negativ de o intensitate fara precedent" si a subliniat ca PSD trebuie sa se reinveteze, primul pas spre acest lucru fiind organizarea unui congres.

Doua tabere in PSD dupa ce Ponta a pierdut alegerile: "Pasul inapoi" vs. "pastram guvernarea"

"Desi similara, situatia din 2014 este mai grava decat cea din 2004. Stereotipurile negative, reale sau imaginare, despre PSD si candidatul sau s-au reactivat cu o si mai mare forta, propagandu-se la o noua generatie de romani din tara si strainatate. Managementul deficitar al partidului si erorile severe din turul II, pozitia publica ambigua fata de problema critica a coruptiei, ignorarea sistematica a nevoilor legitime ale masivei diaspore romanesti, toate au contribuit la un val de vot negativ de o intensitate fara precedent.

Pentru perioada urmatoare, trebuie incercata pastrarea guvernarii, iar discutiile firesti din partid trebuie sa tina cont de aceasta necesitate de etapa. In acelasi timp, trebuie pregatita urmatoarea etapa din viata agitata a partidului, intr-un congres care sa mearga dincolo de alegerea unei noi conduceri, catre o adevarata reinventare a PSD ca forta a progresului si modernizarii, in pas cu evolutiile si asteptarile din societate", a detaliat Mircea Geoana.

Unele exit-poll-uri de duminica seara il aratau castigator pe Victor Ponta, insa la o diferenta foarte mica fata de Klaus Iohannis. Astfel, fostul prezidentiabil PSD a declarat, pentru Ziare.com, ca nu se bucura prematur si asteapta rezultatele finale.

Ponta si Iohannis, la diferenta infima. Geoana: Ne-am mai bucurat si alta data...

"Ne-am mai bucurat si alta data...e prematur sa ma pronunt, asteptam pana dimineata si speram", a spus Mircea Geoana.

Noi rezultate oficiale de la BEC: Iohannis 54,50% - Ponta 45,49%

Biroul Electoral Central (BEC) a anuntat luni dimineata ca, dupa numararea voturilor din 99,07% dintre sectii, a reiesit urmatorul rezultat: Klaus Iohannis a obtinut 54,50% dintre sufragii, iar Victor Ponta 45,49%.

Prezenta la vot la alegerile prezidentiale de duminica a fost de 64,10%, adica peste 11,6 milioane de persoane.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana Ponta, #Mircea Geoana PSD alegeri, #Mircea Geoana pierdere alegeri , #PSD